Kultúra » Zene

Prokofjevet és Beethovent hallgathatsz a hangversenyen

Újabb szimfonikus hangversenyt tart vasárnap a Székelyföldi Filharmónia. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

razvan-dragnea
Răzvan Dragnea lesz a koncert szólistája
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 21., 14:20
0 hozzászólás. 

A február 25-én 18 órától, a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében kezdődő koncerten Prokofjev: 3., C-dúr zongoraversenye, illetve Beethoven 5., c-moll szimfóniája hangzik majd el. A szólista Răzvan Dragnea zongorista, a karmester Tiberiu Soare lesz Bukarestből.

Răzvan Dragnea tanulmányait a bukaresti Nemzeti Egyetem zene tagozatán végezte. Előadóművészi pályafutása során szólistaként a következő zenekarokkal hangversenyezett: a bukaresti Nemzeti Rádiózenekarral, a George Enescu Filharmóniával, valamint a kolozsvári, brassói, temesvári, szebeni, craiovai, jászvárosi, aradi, szatmári, Ploieşti-i és Botosani-i filharmonikus zenekarokkal és a Székelyföldi Filharmónia meghívottjaként. Repertoárján a zongorairodalom számos remekműve szerepel, Bachtól Rahmanyinovig.

Tiberiu Soare Bukarestben született, a bukaresti Nemzeti Zenei Egyetem karmesteri szakán Bács Lajos és Petru Andriesei irányításával végezte tanulmányait, emellett tuba szakos előadóművészi diplomát szerzett Ion Popescu osztályában. Magiszteri tanulmányait Horia Andreescu irányításával végezte, valamint részt vett Alain Paris és Adrian Sunshine mesterkurzusain. 1999 óta tevékenykedik karmesterként. Tiberiu Soare a bukaresti Operaház karmestere (2007-2012) és a Román Rádió zenekarának és kórusainak vezető karmestere (2012-2014).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."