Kultúra » Zene

Azt mondják, elhozzák a nyarat

A Fonogram-díjas zenekar péntekre ígéri a nyarat, de már csütörtökön is jó zenétől lesz hangos a Szentimre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Belau
Belau, fotó: a zenekar közleménye
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. április 18., 10:29
0 hozzászólás. 

A Belau együttes egy elektronikus zenei alapokon nyugvó, modern popzenei formáció, melyet Kedves Péter alapított 2015-ben. A Buzás Krisztiánnal kiegészülő duó 2016 novemberében több neves hazai énekesnő vendégszerepelésével megjelentette a The Odyssey című bemutatkozó nagylemezét. Az album dalait koncertjeiken többnyire egy négyfős felállás szólaltatja meg a The Voice című műsorban is pallérozó Szécsi Böbével és Kiss Benjáminnal közösen.

A nyarat idéző dalaik közül egyik az HBO saját gyártású, Aranyélet című sorozatában tűnt fel, játszotta már számukat a BBC1 rádió és zenéiket, videoklipjeiket olyan zenével foglalkozó portálok választották be évi toplistájukba, mint a Petőfi Rádió, az Index.hu vagy a Deezer Magyarország. Megfordultak már az Untoldon és a Szigeten, sőt egy amerikai turnén is túl vannak. A zenekart 2017 márciusában két Fonogram-díjra is jelölték, az év felfedezettje és az év elektronikus albuma kategóriában, melyek közül az utóbbit meg is nyerte.

A Belau egy kicsit Yonderboi, egy kicsit Chet Faker, egy kicsit Bonobo, egy kicsit Flume, de nagyon Belau. Koncertjüket a Zújgében fülelheted le április 20-án, pénteken 20 órától, az eseményben azt ígérik, elhozzák a nyarat.

Akkor sincs baj, ha nem bírsz várni péntekig, mert már csütörtökön, április 19-én zenével telik meg a Zújgé, a Weisz Nándor (ének, dob), Farkas Izsák (hegedű), Simkó-Várnagy Mihály (cselló, basszusgitár) összeállítású InFusion Trió lép fel 22 órától.

Bár klasszikus zenészekből alakult, a zenekar koncepciója egyáltalán nem klasszikus, hiszen elektronikus dob, elektronikus cselló és elektronikus hegedű, valamint különböző effektek, pedálok és looperek segítségével szólaltatják meg repertoárjukat.

A trió, amelyik fellépett már Székelyudvarhelyen, 2015-ben jelentette meg első lemezét. 2018 februárjában újabb lemezük jelent meg, melynek anyagát úgy állították össze, hogy a közönség minden oldaláról megismerhesse stílusukat, angol és magyar nyelvű szerzeményeik mellett népdal- és slágerátdolgozásokat, valamint komolyzenei átiratokat is előadnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."