Országos » Gazdaság

Ki a hibás a sertéspestis miatt?

Vizsgálatot indított a legfőbb ügyészség: azt vizsgálják, történt-e mulasztás az ANSVSA részéről. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

sertespestis
Na ki a hibás?, fotó: sursadevest.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. szeptember 06., 05:42
0 hozzászólás. 

Vizsgálatot indított a legfőbb ügyészség, azt veszik górcső alá, hogy történt-e mulasztás a román állami intézmények részéről az afrikai sertéspestis terjedésének megakadályozása érdekében. Az ügyészség szerdai közlése szerint részben hivatalból, részben több feljelentés alapján indítottak eljárást.

Klaus Iohannis elnök az elmúlt napokban többször azzal vádolta a kormányt, hogy nem végezte feladatát, és nem hozta meg a szükséges intézkedéseket az afrikai sertéspestis terjedésének megakadályozása végett.

Az elnöki hivatal szerdán is kiadott egy közleményt, amelyben Iohannis azt kérte: vizsgálják meg az illetékes szervek, milyen megelőző és ellenőrző intézkedéseket foganatosítottak a sertéspestis ügyében az ellenőrző hatáskörrel rendelkező hatóságok.

Iohannis szerint az ANSVSA vezetősége inkompetens

Az elnök szerint a hatóságoknak már 2017-ben meg kellett volna tenniük a szükséges óvintézkedéseket, és tájékoztatniuk kellett volna főleg a vidéki gazdákat a kór terjedésének veszélyeiről. Iohannis szerint közvetlenül a miniszterelnök alárendeltségébe tartozó Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) kezelte felületesen a helyzetet, nem vette komolyan a több szakaszban alkalmazásra váró óvintézkedéseket, ezért terjedt el a kórokozó. Az elnök szerint a jelentős anyagi kár elkerülhető lett volna, ha a kormány idejében lépett volna.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."