Felelősségre vonták a sertéspestis miatt a mezőgazdasági minisztert

Az ellenzék számonkérte a PSD-s Petre Daeát, akit felelősnek tartanak a betegség gyors terjedéséért. Vajon megy, vagy marad tisztségében?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

De akkor ki felel?
De akkor ki felel?
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. szeptember 26., 14:29
0 hozzászólás. 

Az ellenzék azzal vádolta meg a PSD-s minisztert, hogy képtelen volt megelőzni és elhárítani az afrikai sertéspestist Romániában, ezért bizalmatlansági indítványt tettek ellene a parlamentben.

A kezdeményezők Petre Daeát tartják felelősnek azért, hogy rekordsebességgel terjedt a betegség az országban, eddig összesen 13 megyében és 200 településen regisztráltak eseteket. A kártérítések pontos összértéke azonban egyelőre felmérhetetlen.

petredaeaB1

A miniszter azzal védekezett, hogy világpremier volna, ha ezért bukna meg a kormány egyik tagja, hiszen nem ő maga készítette elő vagy terjesztette a vírust. Több európai ország példáját hozta fel, amelyek hasonlóan elbukták a próbát, tehetetlenül.

A szerdai szavazáson a parlamenti képviselők közül 150-en szavaztak az indítvány ellen, 93-an mellette és húszan tartózkodtak. A kormánypárti képviselők tehát megvédték kollégájukat, aki folytathatja munkáját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."