Kultúra » Zene

Nagy sikere volt Rúzsa Magdinak

Habár a sportcsarnok rossz akusztikája most is kimutatta a foga fehérjét, Rúzsa Magdi és zenészcsapata élvezhető koncertet adott szerdán este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

ruzsa magdi-2526
Jó hangulatú koncertet adott az énekesnő
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 24., 12:36
0 hozzászólás. 

A kiszámíthatatlan, rossz időjárás miatt az idei városnapok szervezői még szerdán délelőtt úgy döntöttek, hogy a minifocipálya helyett a sportcsarnokban tartják meg Rúzsa Magdi koncertjét. A döntés jó húzásnak bizonyult, mert pontban nyolc óra körül iszonyatos zuhé kerekedett a város területén, a szabadtéri színpadot ez úgy megdolgozta volna, hogy egészen biztosan lett volna késés.

Így viszont alig negyedórás késéssel színpadra is állt a zenekar – a Magdi hangján, a dobon és a basszuson kívül nem sokat lehetett hallani belőle, de szerencsére ahogy a tömeg egyre jobban töltötte meg a küzdő- és a nézőteret, a hangzás is jobb lett. Ez valószínűleg a technikusoknak is köszönhető volt, no meg annak, hogy a színpad a nézőtérrel szemben volt felállítva, nem az öltözők felől a fal elé. Az érdeklődés nagyon nagy volt, annyira, hogy amennyiben az alternatív helyszín az ifjúsági ház lett volna, oda egészen biztosan nem fért volna be ennyi ember.

ruzsa magdi-2631

Rúzsa Magdi egy fesztelen, vagány énekesnő – egyszerű farmer, ujjatlan póló és az a kitűnő, néha rekedt, igazi dögös hang, akitől még a Queen vagy az AC/DC is hiteles. A 2006-os Megasztár megnyerése óta megjelent nagylemezei legjobb dalait adta elő, illetve az októberben megjelenő új albumról is játszottak két dalt, az Indián már a youtube-on is meghallgatható, nézhető. De persze volt az Aprócska blues, a Két perc és a többi ismert dal – a befejezés előtt nem maradhatott el a Queen-mix sem, a ráadásutolsó dala pedig a Highway to Hell volt. És közben rengeteg jó hangulatú, vicces összekötő szöveg az énekesnőtől – egy olyan lánytól, aki egyszerű, szegény családból jött és hangjával sikerült ismertté válnia. S olyanná, aki a megnyert vetélkedő után a zenei piacon tudott maradni stabilan, sőt egyszerű, szerethető ember maradt.

(Rúzsa Magdival készült interjúnkat szombaton olvashatják portálunkon)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."