Lyukasóra » Rendezvények

Hegy'esedik a hangulat

A 'Hegy annyira tartalmas, hogy nem lehet egy cikkbe belepréselni, és lehet, hogy még kedvet kaptok és kiálltok stoppolni. Megéri.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Hegyalja Fesztivál 2012
Fotó: Ybu
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2012. július 19., 08:25
0 hozzászólás. 

Szerencsen átsuhanva konstatáljuk, hogy a százhúsz évig fungáló cukorgyár homlokzatán a Cukorgyár feliratot megtoldták: Gyártörténeti kiállítás és Cukorgyűjtemény virít most. Sokáig nem feszegethetjük a gazdasági témát, mert elhagyjuk a Hegyalja kaput is, innen már megfertőz a fesztiválláz.

És a kellemes meglepetések: a kemping teljesen el van választva a fesztivál területtől, tehát a sátrak, autók közt nyugodtan ehetik-ihatják a fesztiválozók a jó kis hazait. Persze, a büfések, árusok itt is nyomulnak, kihasználják ezt a hetet, aminek örülünk is, hisz itt készpénzzel is szóba állnak, nem csak kártyával, mint bent.

Hegyalja Fesztivál 2012

Kedden délután érkezünk, egy nappal a hivatalos kezdés előtt, de már a környéken is ezrek csatangolnak, sokan már a hétvégén ott kempingeztek és hangolódtak. Talán ennek is eredménye, hogy semmi megilletődöttség, a hangulat már tetőfokon!

Igaz, last minute beszúrtak a szervezők egy nulladik napot, többnyire környékbeli együttesek fellépésével, de anélkül sem unatkozott volna a Hegy'közösség.

Másnap délben, már stílusosan a Jager bárban indítjuk a fesztivált, spontán megalakul a Szécsi Pál Fan Club, lapozgatjuk a programfüzetet és karikázunk. Pedig tudjuk jól, hogy úgysem lesz mérvadó: ahogy telik az idő, majd úgy bízzuk magunkat ösztöneinkre.

Hegyalja Fesztivál 2012

Elsőre engedek a hegedűhúrok csalogatásának, és lefekszem a keverőpult árnyékába: valahogy így esik most jól hallgatni Csík Jancsiék feldolgozásait. Az EFOTT-on utcazenészeknek felcsapó Yellow Spots itt színpadot is kaptak, de meggyőződtünk, hogy a színpadi megjelenésük hatásosabb, mint zenei produkciójuk.

Másik színpadon a Road vonzott hatalmas tömeget, akik aztán nem is tágítottak onnan, hisz evés közben jön meg az étvágy: következett az Exodus és Arch Enemy (egy udvarhelyi pár kimondottan értük érkezett Tokajba!).

Hegyalja Fesztivál 2012

Kissé távolabb, a Furmint színpadán a hozzám közelebb álló zenei ínyencségekre a ZUP melegített be, hogy aztán Ferenci Gyuri számolja a keringő gólyákat és a Rackajam kíséretében megénekelje, hogyan ül a szeretője ölibe és megmondja a tutit: egy csapat van, a Ferencváros! Sokadik ráadásként pedig Petőfi versével búcsúzzon: Csikós vagyok az alföldi rónán...

A rövid pihenő csak arra volt jó, hogy kétszer is meglepődjünk: előbb azon, hogy mekkora koncertet tud még mindig adni az Edda, utána pedig azon, hogy Marian Gold, az Alphaville énekesének hangja semmit sem kopott negyed évszázad alatt.

Hegyalja Fesztivál 2012

Mint ahogy a Firkinnek sincs ideje berozsdázni, hisz szinte naponta fellépnek. És bírják a strapát, ezúttal is olyan elánnal kezdtek, hogy a biztonságiak rögtön segítségért kiáltottak, mert a kordon nem bírta elviselni a rajongók nyomását.

A vége felé pedig Barni a közönség éljenzésével köszönte meg az ajándék pálinkát, utána pedig további kedves udvarhelyiekkel találkoztunk.

Ha kedvet kaptatok, akkor nem szabad totojázni, az már biztos, hogy lekésitek Everlastet és a mai girl powert (Magashegyi, Bori, Anna and the Barbies és Nemjuci koncertek), de elkaphatjátok még a Cerry Bombot, csemegézni a koncertekből itt lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."