Lyukasóra » Rendezvények

Három napig áll a vásár

A jó időt is meghívták az ötödik Szent Mihály-napi hagyományőrző vásárra. Eszünk, iszunk, súlyt emelünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Szent Mihály-nap, Fotó: Kakasy Botond
Tartalmas vásári napokat ígérnek. Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 26., 09:45
0 hozzászólás. 

Közel vinni a városiakhoz a falusi életet mottóval kezdeményezték ezelőtt öt esztendővel a Szent Mihály-napi hagyományos vásárt, és rendezi meg ebben az évben is.

A három napig tartó vásár szeptember 27–29. között a megszokott helyszínen, a városi salakpályán és annak környékén várja a látogatókat. A belépődíj egyben tombola ára változatlan, azaz a nyugdíjasok, gyermekek 1 lejért, a felnőttek 3 lejért élvezhetik a felhozatalt.

Nyerjen mangalicát, de legalább egyen

A nyertesek jutalma értékes ajándékcsomag lesz, de akár kisállatot vagy mangalicát is lehet nyerni. Minden gyermekeknek jutalom süti jár a Boróka cukrászda jóvoltából – újságolta Mózes István, ötletgazda, aki a polgármesteri hivatal támogatásával szervezi idén is a vásárt.

Ebben az évben is lesz kisállat-és kutyakiállítás, sőt házi kedvencünket benevezhetjük a szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő szépségversenyre is. Helyben készítik a házi sajtot, főzik a zakuszkát, a lekvárt. A bámészkodókat dísztökkiállítás, a gyermekeket játszósarok várja.

Étlen-szomjan sem marad senki, jut bőven kóstoló a bográcsosból, töltelékes káposztából, csülökből, miccsből, kolbászból és a zsíros kenyeret sem otthonról kell felcsomagolni: helyben kenik, kínálják.

Fotó: Kakasy BotondKeszthely, Békéscsaba, Törökbálint, Szabadka – a testvérvárosok csapatai pénteken 10 órakor mutatják be és mérik össze főzőtudományukat, a jellegzetes étkekből is jut kóstoló bőséggel – reklámozta a főzőversenyt Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Zenére sörhab

Muzsikaszó és tánc nélkül nem lenne igazi a vásár. A jó hangulatról az abásfalvi hagyományőrző zenekar, a helybéli és udvarhelyszéki népdalénekesek, néptáncegyüttesek gondoskodnak.

A vásárra a népet az abásfalviak és a Boróka Néptáncegyüttes toborozza: pénteken délután 3 órakor ülnek szekérre és járják körbe a várost. A hivatalos megnyitó délután 5 órakor lesz – részletezte a programot Sarkadi Zoltán színész, hangulatfelelős.

Ki a legnagyobb sörivó? A habos italt kedvelők mindenképpen nevezzenek be a vasárnap délután 6 órakor kezdődő Sörivó-versenybe – hívta fel a figyelmet Sarkadi.

Legyen ön a székely Popeye

A Szent Mihály-napi vásár egyik erősségének ígérkezik a szombati Erős Emberek vetélkedője.

A városi sportcsarnok előtti téren 14 órától kezdődő verseny két felvonásban zajlik, és itt dől el, hogy ki lesz 2013-ban a Masters magyar bajnoka, és ki Székelyföld legerősebb embere – tájékoztatott Ambrus Sándor birkózó, szervező.

A 30 évnél idősebbek, azaz a magyar masterek versenyében nyolcan szállnak ringbe a címért. Négy próba lesz: 7,5 tonnás kamionhúzás, betongolyó-átemelés, 340 kilós lengősúly-emelés és egy 110 kilós rönk minél többszöri emelgetése.

szervezők, Fotó: Kakasy BotondA Székelyföld legerősebb embere 2013 titulusért jó fizikai állapotban levő, erős amatőrök küzdhetnek, nekik három próbán kell bizonyítaniuk: 170 kilós lengősúly-emelés, fekve nyomás 100 kilós súllyal, illetve el kell, hogy húzzanak egy 3, 5 tonnás furgont is.

Akár esik, akár havaz, a masterek versenyét mindenképpen megtartjuk – mondta Ambrus, aki a 0730-522189-es telefonszámon, szombaton pedig a helyszínen várja azoknak az erős székelyföldi legényeknek, férfiaknak a jelentkezését, akik úgy érzik, megállják a helyüket a versenyben.

A vásár pénteken és vasárnap délelőtt 10, szombaton 9 órakor nyitja kapuit.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."