Lyukasóra » Rendezvények

Hivatalos: idén is lesz tavasz Udvarhelyen

Péntek az első napja. Koncertek tömkelegével, színházzal, előadásokkal, kiállításokkal várjuk a város kivirágzását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Városnapi tömegfutás Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely Tavaszán idén is lesz tömegfutás | Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. április 26., 17:18
0 hozzászólás. 

A városháza idén is csokorba gyűjtötte az említésre méltó rendezvényeket, melyekkel a különböző intézmények és civil szervezetek megörvendeztetik a lakókat. Több mint egy hónapon át, április 25-től június 6-ig tart a székelyudvarhelyi városnapokat is magába foglaló rendezvénysorozat.

Bunta Levente polgármester a partnerszervezetek jelenlétében jelentette be, hogy 25-30 komoly- és könnyűzenei koncertre, számtalan kulturális eseményre, hagyományápoló tevékenységekre, konferenciákra, színházi és tudományos előadásokra, sporteseményekre és sportolási lehetőségekre számíthatunk.

Gé pontunk a május elseje

Április 25-én a G. feszt keretében megszervezett Kumm koncerttel indul a Székelyudvarhely Tavasza második kiadása.

Az önmagában is gazdag programú G. fesztet a május elsejei ünneplés egészíti ki. Idén is biciklizünk a Szejkére, sőt még díszvendégünk is lesz Sógor Csaba európai parlamenti képviselő és jelölt személyében.

A tizenegy órától kezdődő majálison nép- és moderntáncot nézhetünk, operett és musical slágereket hallgathatunk, Gozefini próbálkozik az elbűvölésünkkel. A gyerekeket festik, ugráltatják, és közben fellép a NemEz. Az egész napos ünneplést pedig a sétatéri minifocipályán a Tankcsapda koncert koronázza meg.

A XXII. Székelyudvarhelyi Diáknapok (benne Punnany Massif koncerttel), az animációs filmfesztivál, a Trés Court Nemzetközi Rövidfilmfesztivál és a Dávid Ferenc térre tervezett Küküllőparti Dísznövénykiállítás után jót fog tenni egy kis mozgás. A 6. IPSE Városnapi Tömegfutáson lerohanjuk a várost.

Tánc, film, színház, Zoli

Ki se kezeltük még az izomlázat, máris több neves erdélyi társulat táncelőadásait szemlézzük május 12-16. között. A Szejke-fesztivál idén tölti a 47-et, lesz Hagyományos Mesterségek Utcája, 2. Tavaszváró Bárány- és Pálinkafesztivál, Városnapi Sakkverseny, Civil Napok, Hargita Off-Road Trophy, és felcsendül a ClassJazzFest is.

Az erős emberek vetélkedőjét követően még egy erős (értsd: nagy költségvetésű) koncertet hallunk, a Pannonia Allstars Ska Orchestrára rázunk a Patkóban június 4-én, s ha még bírjuk szusszal, másnap a Budapest Bár koncertjén ugrabugrálunk.

Ebben az évadban utoljára láthatjuk A dzsungel könyvét, s ne hagyjuk ki az Oidipuszt sem. Most már az is hivatalos, hogy a hagyományoknak megfelelően Zoli bohóc vezeti a gyereknapi felvonulást.

A takarékos költő

A rendezvénysorozat költségvetése a városháza részéről 150 ezer lej, a Szent György Napok ehhez képest ötször ennyibe kerül – magyarázta a polgármester, hogy addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér.

A városháza célja a hosszas rendezvénysorozattal, hogy különféle marketingeszközökkel minél több, nem városbéli turistát idecsábítson, a csíksomlyói búcsúsokat pedig néhány napra Udvarhelyen tartsa, hogy így ötvöződjön a kulturális értékek népszerűsítése a szórakozással és a gazdagodással.

A részletes programot ide katinttva találja!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."