Lyukasóra » Rendezvények

A legszebb állat a ló

A Szent Mihály-napokon biztosan, hiszen megválasztották a környék lószépét. A kedvenc szomorú szamarat most nem zsűrizték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Szent Mihály-napi állatszépségverseny. Fotó: Farkas Antal
Huszonnegy ló közül választották ki a legszebbet. Fotó: Farkas Antal
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 30., 16:05
0 hozzászólás. 

Állatszépségversenyt hirdettek szombaton a Szent Mihály-napi vásáron. Kíváncsian vártuk hogyan hasonlítja majd össze a zsűri például egy mangalica szépségét egy fajtiszta postagalambéval.

Mi tagadás, picit csalódnunk kellett: a szervezők az állati szépségversenyre jelentkezők körét leszűkítették, csak és kizárólag lovakkal lehetett benevezni. Bár a verseny izgalmából ez sokat elvett, végül nem bizonyult rossznak a döntés, ugyanis jelentkezőből nem volt hiány. A házigazda udvarhelyiek mellett felsőboldogfalvi, székelyszentkirályi, gyergyóalfalvi, zetelaki lótartók, összesen 15 gazda vezette büszkeségét a zsűri asztala elé.

A 21 lovat a dr. Jakab Szilárd, dr. Sándor Zsolt állatorvosokból, Vajda Szabolcs állatorvostan-hallgatóból, illetve Horvát Szilárd és Fancsali Péterből álló zsűri vette szemügyre. A bírák nem csak az állat külalakja, mozgásának kecsessége szerint pontozták a szépségeket, de azt is értékelték, hogy mennyire engedelmeskedik gazdájának, azaz mennyire kezes, amikor felvezetik, ügetésre biztatják.

Fotó: Farkas Antal

A szép fényesre suvickolt lovak között akadt rakoncátlankodó is. Az egyik mén szemet vetett egy csinosabb kancára és szorosabb kapcsolatot szeretett volna azzal kialakítani, ám a heves udvarlási szándék nem járt sikerrel. Az egymásnak ágaskodó hátasok kisebb riadalmat keltettek a bámészkodókban, de végül sikerült megzabolázni az állatokat, bántódása senkinek nem esett.

A legszebb ló címet végül Szász Dénes székelyudvarhelyi gazda Barát nevű 6 éves gidránja érdemelte ki, második lett a bethlenfalvi Bálint Levente, alias Dallas 4 éves fríz ménje, Herkules. A harmadik legszebb lónak járó érmet és oklevelet a gyergyóalfalusi Szakács Attila 2 éves 6 hónapos, lengyel hidegvérű csődöre, Kaliber kapta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."