Lyukasóra » Rendezvények

Kocsmavetélkedőben holtverseny

Megvolt az első Székely Kvíz: jelentkezni még mindig lehet, a valódi játszma csak most kezdődik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Kocsmakvíz a G. Cafébanm Székelyudvarhelyen
Nem csak okoskodni, okosodni is lehet a kocsmában
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. október 22., 14:57
0 hozzászólás. 

Túl van az első, de inkább nulladik fordulón a négy városban párhuzamosan megrendezett Székely Kvíz nem szokványos általános műveltségi kocsmavetélkedő. Azért volt nulladik az október 15-i kör, mert a résztvevő csapatok még csak ismerkedtek a játékkal, a forduló pontszámai nem számítottak bele a végeredménybe.

Az már egy alkalom után is elmondható, hogy a feladatok igencsak változatosak, az általános műveltségi és helyismereti kérdések mellett néhány, a Székely Activity társasjátékból kiragadott feladat is színesíti a teendők listáját.

Ez utóbbiak lényege, hogy egy játékos kap egy kártyát, rajta négy, tipikusan székely szóval, amiből választania kell egyet, majd eldönti, hogy ezt szavakkal írja körbe, elmutogatja, vagy lerajzolja. Közben az összes csapat találgathat, ahonnan először érkezik a hajszálpontos válasz, ahhoz a csapathoz vándorol a megfejtésért járó jutalom.

Focilegendáktól a Counter Strike-ig

Minden forduló egy ügyességi játékkal zárul, ahol a csapatoknak egy fából készült ördöglakatot kell szétszedniük, majd összerakniuk. A csapatok közti pontszámkülönbség java valószínűleg az Activity és az ügyességi feladatokból eredhet majd, hiszen előbbi esetén csak egy csapat kap pontot, míg utóbbi egyelőre igencsak nehéznek bizonyult, eddig egy csapatnak sem sikerült teljesen megoldania a feladatot.

Kocsmakvíz a székelyudvarhelyi G. Caféban

Maguk a kérdések egyébként nagyon sokrétűek, találni köztük földrajzi, történelmi, sport kategóriájúakat, de még egy számítógépes játékot is fel kellett ismerni egy képről, illetve filmzenét beazonosítani bejátszás alapján. A másik kategória a helyismereti kérdéseké, ahol mindig egy adott településsel kapcsolatosan kell okosnak lenni: legutóbb Csíkszereda volt soron, de ígérték, Székelyudvarhely sem marad ki.

Az iható díjazás

A díjazás két részre osztható: egyrészt a tíz forduló lejártával a székelyföldi szakasz végén a legjobbakat értékes nyereményekkel jutalmazzák, osztogatnak majd siklóernyős tandemrepülést, könyvutalványokat és társasjátékot is.

Másrészt minden forduló végén a kvíz házigazdája, Székelyudvarhelyen a G. Café, kisebb ajándékokat ajánl fel az első három helyen végzett csapatoknak – ezek jellemzően különböző italok lesznek, így jó hangulatban ünnepelhetnek, akik jól teljesítettek.

A nulladik forduló ebben a tekintetben is különleges volt, ugyanis a négy benevezett csapatból három ugyanannyi pontot ért el, így tripla holtverseny alakult ki az élen. A felettébb jó hangulatban lezajlott vetélkedő ezután még jobb irányt vett, a három csapat a negyediket maga mellé véve együtt fogyasztotta el a felajánlott ajándékokat, miközben minden kérdést alaposan kibeszéltek.

A nézők szerint kívülről nem annyira izgalmas szemlélni a vetélkedőt – ha te sem szeretnéd két sorral hátrábbról nézni, amint mások izgulnak, és jól érzik magukat, akkor itt az idő jelentkezni.

Mivel az első igazi forduló ma, vagyis október 22-én lesz, ezért egészen a játék kezdetéig lehet jelentkezni a Székely Kvíz regisztrációs oldalán. Vegyél magad mellé még egy vagy két embert, és ti is legyetek ott ma este, hogy versenybe szállhassatok a díjakért, együtt töltsetek el kilenc izgalmas és agypróbáló estét!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."