Lyukasóra » Rendezvények

Tovább tavaszodik Székelyudvarhelyen

Táncot szemlézünk, a Szejkén fesztiválozunk, és a mesterségek utcájára lépünk. Zajlik Székelyudvarhely Tavasza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

disznoveny-3
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 13., 10:00
0 hozzászólás. 

A tánc nyelvén mutatkoznak be a székelyudvarhelyieknek a Tavaszi Táncszemle résztvevői ezen a héten. Tegnap a Csiki Gergely Állami Magyar Színház A 30 című, illetve a Háromszék Táncegyüttes A Tékozló fiú című előadását láthatták a Művelődési Házban.

Ma Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói adnak leckét 18 órától, aztán A Bandát lehet megnézni 20 órától, utóbbit a Háromszék Táncegyüttes követi el.

Tánc, könyv és veteránok

Szerdán is folytatódik a táncszemle, ezúttal a szervezők lépnek színpadra A köz című előadással. Szintén 18 órától Román Viktor művészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Előbbi a Művelődési Házban, utóbbi a Haáz Rezső múzeumban lesz.

Könyvről, veteránokról és táncról szól a csütörtök. Délben nyitja kapuit a II. Székelyföldi Könyvnapok. A házigazda Udvarhelyi Híradó Kft. székhelyén, rossz idő esetén a szervező Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag termében sorakoznak fel az olvasnivalók.

17 órától a Városháza Szent István termében az 1940 és 1944 között katonai szolgálatot teljesítők részvételére számítanak az első Magyar Királyi Honvéd Bajtársi Találkozón, ami persze mindenki számára nyitott. A rendezvényen bemutatják a Kereszthegy. A Magyar királyi 65. honvéd határvadász-csoport története a II. Világháborúban című dokumentumfilmet, melyet Nagy József hadtörténész előadása követ. Végül kötetlen beszélgetésre invitálják a bajtársakat, hozzátartozókat, érdeklődőket.

A Madéfalvi Veszedelem táncban elevenedik meg 20 órától, a Hargita Nemzeti Székely Együttes előadása a Művelődési Házban kapott helyet.

Pénteken nem csak a hétvége kezdődik

A II. Székelyföldi Könyvnapok pénteken 10 órakor folytatódik, majd 13 órakor nyílik a hagyományos mesterségek utcája, illetve 15 órakor a II. Pünkösdi tavaszváró bárány- és pálinkafesztivál.

48. alkalommal startol a Szejke népzene- és néptáncfesztivál a Művelődési Házban - 17 órától a népzenész képzés részvevőinek hangversenye kezdődik.

Este (18 órától) Alexei Nabioulin előadóestjét érdemes meghallgatni, nyolctól pedig táncházban lehet ropni, vagy A Tavaszi áldozatot megnézni, a Művelődési Házban a kolozsvári Magyar Opera lép színpadra.

A szépkorúakról, de a pipásokról sem feledkeznek meg

Folytatódik a Hagyományos mesterségek utcája, a bárány és pálinkafesztivál, és táncház is lesz szombaton. 14 órától a Székely Támadta várba várják a szépkorúakat, nekik is fesztivállal kedveskedik a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára és a polgármesteri hivatal.

A Romantika Panzióba füstölnek be a kilencedik Székelyföldi lassúsági pipaszívó verseny résztvevői 15 órától.

A Szejkefesztivál népviseleti parádéjára egészen vasárnapig kell várni. 10 órától vonulnak végig a város utcáin. De aki az eszével mérkőzne meg, annak a Septimia Szabadidőközpontban szervezett Városi Sakkversenyen a helye, szintén 10 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."