Lyukasóra » Rendezvények

Házasodj ezen a hétvégén

De legalábbis nézz szét az esküvői kiállításon, hogy könnyebben tájékozódj a lagziszervezésben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

EskuvoiKiallitas-archiv
Fotó: Erdélyi Rendezvényszervező Céh
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. január 20., 13:33
0 hozzászólás. 

Hatodik alkalommal szervez esküvői kiállítást az Erdélyi Rendezvényszervezők Céhe. Körülbelül hatvan kiállítóra számítanak a január 24-25-én megszervezett Esküvő Kiállításon a Rákóczi Centerben. Standból meglesz a hatvan, de olyan szolgáltatók is lesznek, akik járkálva csábítják magukhoz az érdeklődőket.

„Nagyon sokan kinéznek egy szolgáltatót szombaton, és lefoglalják vasárnap, vagy nagyon sokan nem tudnak eljönni szombaton, eljönnek vasárnap. Ezért terveztük kétnaposra a rendezvényt" – indokolták a szervezők.

Esküvői marketing és szenzációs lánykérés

Több ezer látogatóra számítanak a hétvégi kiállításon, az eddigi tapasztalatok szerint Maros, Brassó, Kovászna és természetesen Hargita megyéből érkeznek az érdeklődők.

Szombaton 11 órától megnyitóval startol az idei kiállítás, majd 16 órától esküvői ruhabemutató kezdődik, amit egy lánykérés előz meg. Az idei rendezvény érdekessége, hogy egy lánynak úgy fogják megkérni a kezét, hogy ő nem tud róla. A megkért lány és párja ajándékcsomagban részesül majd, amelyet a kiállítók állítanak össze.

KuszturaSandor-EgeiCsilla

Utána rusztikusruha-, extrémsmink-bemutató is lesz, illetve a nyitótáncokból is kapnak ízelítőt az érdeklődők. A kiállítás első napját egy rendezvénymarketingre, kimondottan esküvői marketingre szakosodott előadó és az ő könyvbemutatója zárja. Másnap pedig marketinges interaktív gyorstalpalót tart.

Vasárnap reggel kilenctől konferencia kezdődik, majd 10 órától ismét kinyit a kiállítás, 16 óra után ruhabemutató, 19 órakor pedig kiállítászáró következik.

„Egyesületünk kötelessége, hogy megmutassa, a nagyvilág hogyan dolgozik. Hiszünk az egészséges konkurenciában. Szeretnénk, ha minél több ember a kiállítóink között teret kapna, még olyan szolgáltatások is, amelyek nem teljesen hétköznapiak. Értjük ezalatt például az extrém sminket" – fogalmazott Égei Csilla az Erdélyi Rendezvényszervezők Céhének képviselője.

Májusi lagzi aranyat ér

Kérdésünkre, hogy mikor van szezonja az esküvőknek, a szervezők viccesen megjegyezték, hogy január elsejétől december 31-ig. Hozzátették, hogy május az idény legfelkapottabb hónapja. Júniusban mintha pangás lenne tapasztalható, majd július és augusztusban ismét nagyon sokan összekötik az életüket.

Kezdnek változni a szokások, ugyanis főleg a külföldön dolgozók a téli hónapokban, leginkább decemberben szerveznek lagzit.

Az emberek kezdik felmérni, hogy a szolgáltatói ár alacsonyabb szezonon kívül, így a téli esküvők a legolcsóbbak. Többnyire katolikus települések vannak környékünkön, így a novemberi hónapban szinte nincs is lagzi – magyarázták a kiállítás szervezői.

A rendezvényszervezők minden házasulandónak azt ajánlják, hogy időben fogjanak hozzá a szervezéshez, így elkerülhető lesz a „bolondok háza". Egy, másfél évvel az esküvő előtt érdemes nekilátni a szervezésnek, ami a gyűrűk kiválasztásával kezdődik általában, majd jöhet a teremfoglalás, zenészfogadás, aztán a szószóló és így tovább.

„Azt javaslom minden fiatalnak, hogy mielőtt bármibe is belefognának, készítsenek költségvetést, határozzák meg azt az összeget, amiből a lagzit elképzelik. Határozzák meg a létszámot, és azt, hogy inkább fiatalok, vagy idősebbek vesznek részt a mulatságon" – tanácsolta Égei Csilla.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."