Lyukasóra » Rendezvények

Bezöldült a Bethlen-negyedi park

Dzsungellé változott a hétvégére a Dávid Ferenc tér: a parkban tartják a kertészeti kiállítást, ahol dísznövények százait láthatjuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Virágkiállítás 2016
Virágkiállítás 2016
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 06., 18:39
1 hozzászólás. 

A kiállítók és virágárusok csütörtökön költöztek be a hálóval körbekerített térbe, és vasárnapig várják a látogatókat. Amint a nap fotóján is látható, a vásárhangulatnak még egy kiadós eső sem ártott meg: gyerekek, felnőttek százai vizsgálgatták a szebbnél szebb cserepes virágokat, őshonos és egzotikus növényeket, gyümölcs- és díszfákat. Mindenütt cserepeket hurcoló látogatókat lehetett látni, egyesek egész doboznyi dísznövénnyel tértek haza.

Különösen népszerűek voltak a hamarosan kiültethető egynyári virágok és a kaktuszok, de a pálmáknak, és a különleges alakúra nyírt díszfáknak is sikerük volt. Az árusok egyszerűen a park fáira is felaggatták virágaikat, amitől a tér esőerdőnek hatott. A széles virágkínálat mellett kézművesek, csemegeárusok is várták az érdeklődőket.

Mini kávézó a virágok között

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem csak nézelődni szeretnének: kőből és fából virágtartós szeparékat készítettek, amelyekbe kávézóasztalokat helyeztek el. A kisebbeket fajátékok várták, hogy türelmesebben viseljék, amíg anyu és apu kiválasztja a legújabb szerzeményt.

S aki inkább szórakozásra, tanulásra vágyott, az is jó helyre érkezett: a gyümölcsökről, fűszerkertekről szóló előadások után népdal-, népzene- és néptáncelőadások következtek, sőt, divatbemutatót is tartottak a tér szökőkútjánál.

A kiállítás szombaton és vasárnap reggel kilenckor nyit, és este nyolcig látogatható. A dísznövény-bemutatók mellett zene- és táncelőadásokra, illetve a Mesekertben gyerekfoglalkozásokra várják a résztvevőket. A belépőjegyek tombolaként is szolgálnak, amelyekkel értékes díjakat lehet nyerni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2016-05-07 15:54:29
Főként délután, olyan mint egy elfuserált nyugdíjas bingo klubb :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."