Lyukasóra » Rendezvények

Idén még a Dacia is Trabant lesz

Hamarosan kezdődik a tizenegyedik Trabant- és Wartburg találkozó, amelyen a daciásokat, ladásokat és wartburgosokat is szívesen látják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotó: classiccarclub.ro/trabantklub
fotó: classiccarclub.ro/trabantklub
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. június 29., 11:28
0 hozzászólás. 

Csütörtökön kezdődik a döcögés meg a pöfögés, június 30. és július 3. között tartják ugyanis az ivói Turul panzióban a tizenegyedik Kelet-európai Autók Találkozóját, lánykori nevén Trabant- és Wartburg-találkozót, mely egyike az ország legnagyobb ilyen típusú rendezvényeinek. Ez már igazából nem csak a veterán trabantos és wartburgos megszállottak paradicsoma, hanem a daciásokat, ladásokat, skodásokat, barkasosokat és mindenkit várnak, akinek működőképes, régi kelet-európai autója van.

Gulyásfőzés meg csőnaci

Eddig nyolcvan autótulajdonos jelezte részvételi szándékát Suceavától Szolnokig és Curtea de Argeș-től Lajoskomáromig a négynapos rendezvényre, mondták az Udvarhelyi Trabantklub működtetői, Bordás Imre és Tókos Tamás. Az első két nap szabadabb program lesz, ami újdonság, az a pénteki gulyásfőző, vagyis kolbászos pityókatokány-főző verseny.

Szombaton megmutatják magukat a trabisok a szélesebb közönségnek, az udvarhelyiek a Spirit Factory által a szervezők rendelkezésére bocsátott parkolókban csodálhatják meg a puccos autókat, amelyekkel néhány évtizede még maguk is közlekedtek. A felvonulás kezdésének időpontját 12 óra körülre tippelik a szervezők, „ez a rendőrségtől függ, és nem attól, hogy mi mit szeretnénk" – mondják.

A felvonulás újdonsága, hogy kérik a szervezők, a résztvevők retro öltözékben jelenjenek meg.

Legtrabant és legdacia

A felvonulás után együtt nézik majd meg a Haberstumpf-villába költözött múzeumot, aztán kezdődik a verseny. Díjazzák a legmesszebbről érkezettet, a legrégiebbit, a legszebbet és legrondábbat stb., majd ügyességi vetélkedők, például kerékcsere-verseny lesz, végül retródiszkóba torkollik az este, hogy aztán vasárnap szabad programmal pihenjék ki magukat a kelet-európai autók szerelmesei.

A legrégebbi autók az 1963-ban gyártott Trabant 600-asok lesznek, de láthatunk Trabant limuzint és kabriót is. Bordás Imrétől megtudtuk, hogy a Trabant az egyszerűsége miatt csodálatos, és hogy a kabriót nem feltétlenül utólag szabták át egy szedánból, hanem valóban gyártottak ilyen típusú trabantot is.

Lesz hetvenes évekbeli ARO, Dacia 1300, és Fiat 650 is. Minden, amire gyerekkorodban vágytál, amit évekig bütyköltél, és minden, amivel minden páros vagy páratlan hétvégén kirándultál.

A rendezvény helyszínéről ide kattintva tudhatsz meg többet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."