Lyukasóra » Rendezvények

Csinálj gyereket szombaton

Szász Jenő elhozza a havasok lábához Magyarország legismertebb elektronikus zenét játszó együttesét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotó: Az Anima Sound System Facebook oldala
fotó: Az Anima Sound System Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 02., 10:57
0 hozzászólás. 

Magyarország egyik legismertebb elektronikus zenét játszó együttese lesz a sztárfellépője a Kós Károly honismereti tábornak. Az együttes szombaton este nyolc órától koncertezik a Zetevára panzió mellett található sportpályán Csinálj sok-sok gyermeket címmel. Ezután sem ér véget a buli, a szervezők szerint körülbelül éjfélig DJ Nitzu keveri a zenét.

A honismereti tábort eredetileg ötven főnek hirdették meg, ám annyi jó pályázat érkezett, hogy végül hatvan, 18 és 35 év közötti fiatal vesz részt a programon. A jövő héten zajló tábor célja a szórakozás mellett az, hogy a résztvevők elsajátítsák azokat a kutatásmódszertani ismereteket, amelyek segítségével később a kivándorlás jelenségét és megfékezésének lehetőségeit tudják kutatni.

Kérdőívek összeállítását, kitöltését és értékelését tanulják, illetve elkészíthetnek egy szociológiai interjút a kivándorlást választó fiatalokkal és azok családjaival – mesélte el Bali János és Molnár Gergely táborszervező.

Pénteken hallgass és láss

A táborozók pénteken érkeznek meg a zeteváraljai panzióba, ahol már délután Fráter Olivér előadását hallgathatják meg Magyarország 20. századi történelméről, majd a videóblogolás elsajátítása után Imre Loránd Balázs és Józsa László kivándorlásról szóló dokumentumfilmjeit nézhetik meg 17 órától, és beszélgethetnek is az alkotókkal.

Szombaton Székelyvarságra szekereznek a fiatalok, ahol a vízimalmot nézik meg és a hegyi gazdálkodók, erdészek, pásztorok, kézművesek életstratégiáit tapasztalják meg.

Itthon költik pénzüket és verseiket

A táborról még azt kell tudni, hogy a délelőtti blokkok főleg a táborlakóknak nyújtanak elméleti ismereteket, a délutáni előadások, kerekasztal-beszélgetések azonban nyilvánosak.

Vasárnap délután Bálint Tamás székelyudvarhelyi és Terék Anna vajdasági költő arról számol be, hogyan nem vándoroltak ki, majd délután a szintén székelyudvarhelyi, többek közt Afrikát is megjárt Mezei András Attilát hallhatjuk, illetve Kálmándy Paulát arról, hogy miért tértek külföldről haza.

Hétfőn 15 órától Szász Jenő, az NSKI elnöke Maros és Kovászna megye tanácselnökeinek, valamint a székelyföldi városok polgármestereinek társaságában beszélget arról, hogy helyi szinten milyen stratégiák vannak az elvándorlás megfékezésére. Öt órától ugyanezt a témát boncolják a határon belüli és túli, különböző politikai szervezeteket képviselő ifjúságpolitikusok, Böröcz László, Torzsa Sándor, Farkas Gergely, Szarvas Koppány, Antal Lóránt, Gubik László, Nacsa Lőrincz, Dobsa István, Fehér Szabolcs 17 órától.

A komoly témát Vaszi Levente és gyimesi barátainak táncháza oldja, és ez így lesz következő péntekig minden áldott este.

Sörben a székely, ha pap

Kedden délután a vállalkozók beszélgetnek a megélhetésről: Nagy György vendéglátós és Lénárd András, a Csíki Sörgyár tulajdonosa, Magyari Piroska tejgyártulajdonos, Tamás László közbirtokossági elnök, valamint Ferenczy Attila rönkházépítő a meghívott. Ezután Vaszi Levente, Ferenczy György, Both Miklós, ifj. Csoóri Sándor előadóművészek beszélgetnek Repülj madár, repülj címmel.

Szerdán a nemzetbiztonságról lesz szó Orbán Balázs, a Századvég munkatársának előadásában, csütörtökön délután pedig egyházi és oktatási szakemberek arról értekeznek, hogy mi van, ha az új Márton Áron Nürnbergben születik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."