Lyukasóra » Rendezvények

A Nemzeti Színház helyett a Mentába jöttek a humoristák

Viszont a közönség úgy tűnik, inkább a Nemzeti Színházat választotta. A humor nem, de a fesztivál elmaradt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

DSC 0947
András Előd, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 10., 14:04
0 hozzászólás. 

Kilencen alkották a Mentában tartott humorfesztivál közönségét csütörtök este: ismerősök, szervezők és jómagam. A humoristák is meglepődve konstatálták a csekély érdeklődést, ezért az előre meghatározott 10 lejes belépőt sem vették el a jelenlévőktől.

György Botond vagyok, ma este a budapesti Nemzeti Színházban kellett volna fellépnem, csak nem hívtak meg" – kezdődött meg a fesztiválnak éppen nem nevezhető esemény. Az első humoristától tudtuk meg, ha az ember Kolozsváron egyetemista és nem tud románul, mindenre megoldás az „aici, né" (itt, né). Ő azt is ezzel oldotta meg, amikor valaki megkérdezte tőle románul, hogy mennyi az idő. Annyira nem ismeri a nyelvet, hogy elment egyszer feltöltőkártyáért, és azóta bérletes. Furcsa is volt neki, hogy nem kell fizetnie.

Így jősz? Így jősz?

A Nők napja mellett a Valentin-nap is meghatározó témája volt az estének. György Botond egy elég életszagú szituációt mesélt el, amikor a barátnője egész évben mondta, hogy „mi nem ünnepeljük a Valentin, mert minden nap az", aztán, amikor február 14-én megérkezett a lányhoz, az bombázta a kérdésekkel: „Tudod-e milyen nap van ma? Tudod-e milyen nap van ma? Így jősz? Így jősz?".

A jó ropogós székely akcentus is emlékeztette velünk, hogy nem a Showder Klub adásának felvételén vagyunk, ez sokkal jobbá varázsolta a minőségben sajnos attól elmaradó előadók humorcsemegéit.

Másodikként András Előd, a 2015-ös Erdélyi Humorfesztivál győztese szórakoztatott, aki természetessége miatt vitte a prímet a csapatban. A soványságára vonatkozó önironizálással kezdett, elmesélte, hogy a barátaival kell mennie bevásárolni, mert ha egyedül megy, nem nyílik neki ki a bevásárlóközpont fotocellás ajtaja.

Sakkó mi a helyzet?

A manapság közkedvelt csajozási technikáról is beszélt. Imádja, amikor egy srác ezzel a dumával környékez be egy csajt a pultnál, hogy „sakkó, mi a helyzet?". A mai csajozási technikák alapvető kelléke a Facebook, ennek kapcsán gondolta tovább a humorista, mi lett volna, ha több száz éve már létezett volna a közösségi portál, amelyen a magyarok dobhattak volna az állapotukról szóló bejegyzést, hogy „travelling from Etelköz to Pannónia".

Kun Zsolt fejezte be a kevés érdeklődőt vonzó estét. Ő is inkább csajos poénokat reptetett el. Az az elképzelt párbeszéd volt a kedvencünk, amelyben a lány nekiszökik a pasijának, hogy „észre sem vetted, fodrásznál voltam, erre érkezik a válasz, „már hogyne vettem volna észre? Egész nap csend volt a lakásban". A „mennyire szeretsz te engem?" – hölgyek által feltett, megválaszolhatatlan kérdést is megválaszolta Kun Zsolt: „tőlem úgy két kilométerre".

A „humorfesztivál" zárásaként Kun Zsolt és György Botond előadott egy a Szomszédnéni Produkciós Irodára hajazó jelenetet is, de ez sajnos előadásában igen hasonlított, minőségében pedig jócskán elmaradt a Karinthy-gyűrűs humoristák produkcióitól.

Mindent összevetve, nem szórakoztunk rosszul, sőt voltak pillanatok, amikor kifejezetten jól. Egyelőre nem egy Kőhalmi egyikük sem, de annál azért jobban tudnak nevettetni, minthogy kilenc ember nézze végig az önálló estjüket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."