Júliustól megszűnik az Új Magyar Szó?

Július elsejei hatállyal megszűnik az Új Magyar Szó nyomtatott változata, áll a Krónika napilapban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

UjMagyarSzo
Megszűnhet az országos terjesztésű magyar napilap?
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 19., 11:05
0 hozzászólás. 

Az önmagát az egyetlen országos terjesztésű magyar napilapként meghatározó, RMDSZ-közeli ÚMSZ-t megjelentető váradi Scripta Kiadó Kft. anyagi helyzete ellehetetlenült, emiatt nem tudja vállalni a lap előállításához szükséges pénzügyi forrásokat.

Lányi Szabolcs, a Scripta igazgatótanácsának volt elnöke sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta információnkat. Lányi – akinek mandátuma lejárt – a Krónikának elmondta, már nem aktív tagja a Scripta igazgatótanácsának, az ÚMSZ anyagi helyzete valóban nehéz, viszont reméli, „megszűnni éppen nem szűnik meg".

Salamon Márton Lászlótól, az ÚMSZ megbízott felelős szerkesztőjétől a lap megtudta, már csak néhány napig dolgozik szakmai vezetőként, és a stratégiai döntésekbe nem vonják be a tulajdonosi jogokat gyakorlók. A felelős szerkesztő Pető Dalma, a Scripta többségi részvénycsomagját birtokló Free Press Alapítvány elnöke elmondta, elnöki kinevezése még nem hivatalos, ezért nem kívánt nyilatkozni.

A Krónika úgy tudja, egyelőre nem dőlt el, miként folytatja az ÚMSZ szerkesztősége a lap online megjelentetését. Felmerült, a nyomtatott változat piacra dobását megpróbálja biztosítani a nagyváradi Erdélyi Riport hírmagazint kiadó Riport Kiadó Kft., viszont a kiadó anyagi helyzetére tekintettel ez hamvába holt kezdeményezésnek bizonyult.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."