Nyakon lőtte magát Adrian Năstase

Öngyilkosságot kísérelt meg szerda éjjel a két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Năstase volt román miniszterelnök, amikor a rendőrök be akarták kísérni a fogdába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Adrian Năstase mentőben
Mentő szállította a Floreasaca kórházba
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 21., 07:53
3 hozzászólás. 

Năstase abban a pillanatban, amikor a rendőrök beléptek a szobájába, arra kérte őket, hogy engedjék meg vigyen magával néhány könyvet. Néhány másodpercre magára maradt és nyakon lőtte magát. Egy rendőr megpróbálta megakadályozni tettét, de nem sikerült.

A mentők érkezésekor öntudatánál volt. A Floreasca sürgősségi kórházba szállították.

Prof. Dr. Ioan Lascăr szerint a volt miniszterelnök állapota stabil és 9-10 óra körül műtik meg.

Egy fegyvert és több tárgyat találtak Năstase lakásán, több mint valószínű egyetlen lövést adott le – nyilatkozta a legfelsőbb bíróság főügyésze Valentin Șelaru.

Sajtóértesülések szerint Nastase egy kilenc milliméteres pisztollyal sebesítette meg magát.

A legfelsőbb bíróság - megerősítve az első fokon hozott ítéletet - jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a volt miniszterelnököt, akit befolyással való visszaélésben talált bűnösnek. A vád szerint Năstase illegálisan gyűjtött pénzt 2004-es választási kampányához vállalkozóktól és magánszemélyektől. A volt kormányfő befolyása alatt álló személyek egy építkezési konferenciát szerveztek, amelyen - részvételi díj álcája alatt - a politikus választási kampányára gyűjtöttek pénzt. Năstase jelöltként indult az elnökválasztáson, és alulmaradt Traian Băsescu jelenlegi államfővel szemben.

Szerdán a legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsa elutasította a volt román miniszterelnök fellebbezését, így Năstasénak 24 órán belül börtönbe kellett volna vonulnia, hogy megkezdje büntetésének letöltését.

Năstasét még az éjszaka több párttársa, köztük Victor Ponta miniszterelnök, a szociáldemokrata párt (PSD) elnöke is felkereste a kórházban. A kormányfő a jelen lévő újságírók előtt azt mondta, nem kommentálhatja a bíróság ítéletét, egy bajban lévő embert jött meglátogatni.

"Remélem, most Băsescu boldog" - tette hozzá, arra utalva, hogy a PSD az államfő bosszújának tekinti azt, hogy a korrupcióellenes ügyészség bíróság elé állította Năstasét.

uh.ro/manna.ro



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2012-06-21 13:15:18
Gyava pojaca! Igy probal menekulni a felelosseg elol. Tipikus gerinctelen, korrupt politikus. Vajon mikor kovetik palyatarsai? (Vannak nehanyan a mi hazunk tajan is.)
avatar
kszl
2012-06-21 14:18:16
A baj az, hogy a nagy kutyák soha nem kerülnek rács mögé...
avatar
azbiza
2012-06-22 09:35:24
"Egy fegyvert és több tárgyat találtak Năstase la
"Egy fegyvert és több tárgyat találtak Năstase lakásán" - ????
Tobb targyat ? Beleertve a szekeket, asztalt, agyat, kagylot, poharat, stb stb stb ?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."