November vagy december elején szavazunk

November elején vagy december másodikán rendezik a parlamenti választásokat - nyilatkozta pénteken Victor Ponta miniszterelnök a külföldi sajtónak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Victor Ponta
Az év utolsó hónapjaiban esedékes a választás
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 22., 14:57
1 hozzászólás. 

Két héttel ezelőtt a PSD elnöke úgy érvelt, hogy a parlamenti választások legjobb időpontja október lenne, ugyanis akkor vagy legkésőbb novemberben elfogadhatnák az ország költségvetését.

Akkor koalícióstársa, a PNL elnöke, Crin Antonescu is támogatta Ponta választásokra tett javaslatát. Szerinte Romániának mihamarabb szilárd többségre van szüksége a parlamentben.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke megjegyezte, hogy a Szövetség akkor ért egyet az októberi parlamenti választások ötletével, ha betartják az alkotmányos eljárásokat.

A PDL szóvivője, Sever Voinescu kifejtette: az alkotmány szerint a honatyák mandátuma csak abban az esetben rövidíthető le, ha az államfő feloszlatja a parlamentet azt követően, hogy a törvényhozás a kormányalakítással megbízott politikai erő második kormánynévsorát utasítja el.

uh.ro/manna.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2012-06-25 15:24:25
Én csak annyit szolnék hozza hogy ne az legyen hogy áskálódnak egymás ellen ,hanem olyan programmal álljanak elől amivel az inaktív szavazókat is ki tudjak csalogatni szavazni,na persze ez nem lesz úgy

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."