Jaguárral száguldoznak a rendőrök

Jaguár XFR-rel róják az utakat hat hónapig az országúti rendőrök, hogy javítsák a közlekedés biztonságát, és felügyeljék a forgalmat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Jaguar
Ezt az autót kapta a rendőrség
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. augusztus 10., 10:46
5 hozzászólás. 

A gépkocsi 5 literes V8-as motorral rendelkezik, és 510 lóerőt képes kipréselni. A Jaguár több mint 103 ezer euró. A leendő Jaguár-sofőröket az országos ralibajnok Valentin Porcişteanu készítette fel a vezetésre.

uh.ro/manna.ro



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-08-10 18:11:17
... erre van pénz...
avatar
Milan Yorgi
2012-08-10 20:24:24
Van..
Azok a "szekerek" amik vannak, Dacia Logan,VW Vento, altalaban ,sajna a mostani autokkal nem tudnak versenybe szallni. Tehat ha van egy Audi RS-em (pld ul)s odaporkolok neki,a rendorseg bottal uttheti a nyomomat,mert sehogy sem tud versenybe szallni. A Jaguarral meg elmeletileg meg tudjak oldani a dolgot mert eleg kemeny gep. S lathatjuk, h mennnyire szaguldoznak ,mennyi baleset van! Meg valamit kitalahatnanak a hadsereg gepeivel is. Mert tiszta szegyen cuccok azok is..agyontakolt Mig21 vadaszgepek s I.A.R. "Puma" helikopterek s ARO . :)
avatar
dvo
2012-08-13 16:28:19
A kérdés az,
egy ilyen gépezettel, milyen törvényes keretek között történik mindez?
Nemrég csöppentem egy talán hasonló kiindulásból elkövetett rendőrségi akcióba Székelykeresztúr és Alsóboldogfalva között. Idilli éjszakának indult, a pipás kanyarnál tértem ki a főútra rögtön két BMW márkájú autó után. Elől egy középkategóriás, egy fiatal srác vezetésében, mögötte meg egy viszonylag felsőbb kategóriás, sötétített ablakos (később kiderült) rendőrségi civil autó. A szerteterülő nyugalmat az éterben a felsőbb kategóriás jármú okozta, szabálytalan kanyar előtti előzésével a folytonos vonalon. Az ezt követő benzinkút előtti egyenesben szabadult el a pokol, eszeveszett előzésekbe kezdett mindkét jármű, egymást letolva az útról, röpke néhány másodpercig, majd eltűnve a következő kanyarban. Ezután újra csend honolt az éjszakában. Bennem sem keltett túl nagy érzéseket, mivel mindez mindennapi leforgás az utakon, tipikus erőfitogtatásnak tűnt, nem hittem volna, hogy valaha látni fogom még őket. De tévedtem.
avatar
dvo
2012-08-13 16:55:10
A kanyar után sikerült leszorítania az újszerűbb BMW-vel száguldó egyenruhás rendőrnek a másik egyedet. Az úton keresztbe állva gátolta annak továbbhaladást. Ekkor érkeztem meg én a kanyart bevéve, nagy fékezés közepette, szinte letarolva mindkettőjüket. Az autó megállt, minden más nagy puffanás közepette fúródott bele a műszerfalba. Az én fejemben egész addig az volt, hogy most ez egy leszámolás lesz, mígnem egy kicsit pocakos, kicsit átlagos egyenruhás rendőr kiszállva az újszerűbb volánja mögül integeti a két srácnak, hogy jogukban áll nagyon gyorsan feladni magukat. Azok persze, ahogy filmbe illik, padlógázzal kerülték a rendőrt, aki visszapattant autójába, üldözőbe vette őket és ismét pillanatok alatt tűntek el a közel egy kilométeres szakaszon az éjszakában. Itt másodszor gondoltam, hogy most már többet tényleg nem látom őket.
avatar
dvo
2012-08-13 17:02:16
Viszont a faluba érkezvén már az üldözöttek az autójukon könyököltek, akcióhős rendőrbá haláli nyugalommal betelefonált a központba. Majd a helyi szervek intézkedtek.
Azóta se tudom, hogy mindez előre megtervezett és gondosan kivitelezett akció volt, vagy csupán egy spontán elkövetett fogócska.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."