Országos telefonkönyv

Elkészült Románia első olyan telefonkönyve, melyben mobiltelefonszámokra is rákereshetünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

orszagostelefonszamtudakozo
orszagostelefonszamtudakozo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 06., 08:06
1 hozzászólás. 


Országos telefonszám-tudakozó névre keresztelték azt a hozzáférhető adatbázist, amellyel akár vezeték nélküli telefonnal rendelkező ismerőseink számára is rákereshetünk. Három millió bejegyzett magánszemély és vállalat, intézmény, hivatal hívószáma kereshető ki telefonon és a világhálón. Ha telefonról szeretnénk használni a szolgáltatást, akkor kénytelenek leszünk fizetni érte, ha viszont az internetet vesszük igénybe telefonszám keresésekor, akkor ingyen megússzuk azt, a www.118800.com címre kattintva. Itt egy kérdőívet kell kitölteni a keresendő személy vagy vállalat adataival (név, lakcím, szolgáltató, telefonszám fajtája - úgymint vezetékes, mobil, fax, stb.) és már kapjuk is az áhított információt.

A nemrég megjelent adatállomány a legfrissebb, naprakész hívószámok halmaza és a nap bármelyik órájában igénybe vehető. Megtaláljuk a Romtelecom mellett az Orange, Vodafone és a UPC szolgáltató előfizetőit is. A rendszerbe került adatok módosíthatók, illetve igény szerint eltávolíthatók, sőt, garantálják a személyi jogok biztonságát és védelmét egyaránt.

orszagostelefonszamtudakozo


A Romtelecom hálózatában a 118-800-as szám hívása 0,71 euróba kerül percenként. A UPC esetében változik némiképp a helyzet: magáért a hívásért 1,19 lejt fizetünk és minden további eltelt perc ugyanennyit kóstál. A Vodafone szolgáltatóhoz tartozó keresők a kapcsolat létrejöttekor 0,36 eurót fizetnek, minden további percért pedig 0,3 eurót. Az Orange hálózatát használók 0,36 eurót perkálnak kapcsolódáskor valamint ezek után 0,42 euróba kerül percenként egy telefonszám felkutatása.

Ha minden jól megy, akkor az országos telefonszám-tudakozót bővítik a hiányzó szolgáltatók előfizetőivel, valamint a többi szolgáltató adatbázisát is naprakészen tartják.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
varsagi
2011-11-30 21:00:53
telefonkönyv
Komplikált, 4 kéri a beírandó kódot!Nem lehetne egyszerűbben?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."