Gazdaság » Pénz

Jobb lesz a net Keresztúron, most a Vox fm jövője a tét

Egyelőre nem változik a keresztúri „UPC'' csatornakínálata, a teljes átalakítás félévet is igénybe vehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

vox-radio-hargitaline2
Eladják a Vox fm-et?
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. január 07., 17:20
2 hozzászólás. 

Az internet-szolgáltatás majd jobb lesz, a helyi TV is folytatja munkáját, és a Vox Rádiót is hallgathatjuk (még) – tudtuk meg a volt tulajdonosoktól.

Korábban már írtunk arról, hogy a keresztúri Hargita Line Kft. a bukaresti székhelyű UPC-nek adta el a műsorszolgáltatási hálózatát. Erről a két cég levélben is értesítette több száz kliensét. Arra nem tértek ki, hogy milyen változások várhatóak, és azok mikor következnek be.

A Hargita Line Kft. többségi tulajdonosa, Szövérfi Jenő, ebben az ügyben nem kívánt nyilatkozni, Győri Balázs, a cég műszaki részével foglalkozó társtulajdonosa azonban hajlandó volt tájékoztatni a nyilvánosságot.

Fél évig még minden megy a régiben

Győri elmondta, hogy az UPC hálózatára való átállás egy hosszabb, több hónapos folyamat, akár hat hónapig is eltarthatnak a munkálatok. Ez idő alatt volt ügyfeleik továbbra is azokat a tv-adókat követhetik a képernyőn, amelyek eddig is voltak. Arra nem tudott pontos választ adni, hogy a hálózat teljes átépítése után milyen adók lesznek az UPC kínálatában. De több mint valószínű, hogy a keresztúriak is az udvarhelyihez hasonló kínálatból választhatnak.

A lakosság az olyan adók miatt aggódik különösen, mint az M4, a Sport 1 és a magyar nyelven is követhető rajzfilm csatornák.

A Hargita Line Kft.-hez tartozó internetszolgáltatást nem érinti az átépítés, de lesznek a hálózaton modernizálások, amik a szolgáltatás minőségének javítására irányulnak.

Mi lesz a rádióval?

Ugyancsak a Hargita Line Kft. „szárnyai'' alá tartozik a helyi Vox Rádió is, amelynek jövője nagyban függ a cégtől. Győri szerint a rádió is folytatja a munkát, nem lesz változás.

Ezt azonban cáfolja az a tény, hogy a vezetőség egy nagyobb összegű támogatást kért a helyi polgármesteri hivataltól a múlt hónapban, amit akkor nem szavazott meg a tanács. Az erről szóló határozatról egy következő tanácsülésen szavaznak a keresztúri tanácsosok. Akár az is megtörténhet, hogy a rádió is eladósorba kerül, a szóbeszéd szerint lenne is vevő rá.

A keresztúriak továbbra is várják a fejleményeket. Azt talán már nem annyira, hogy az UPC szakemberei a hálózat átépítése miatt bekopogtassanak ajtójukon, mivel a jelenlegi szolgáltatással teljesen meg van elégedve mindenki. Szépen szól a Vox Rádió is, remek műsorokkal jelentkezett a helyi rendezvényekről a televízió is. Úgy néz ki, hogy lesz ennek a cikknek folytatása is. Jelentkezünk.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2016-01-08 08:56:07
Anno örültem,nem kicsit, hogy megszabadultam ezektől és a KTV kliense lehettem.

Erre fel ismét a nyakamba akasztották ezeket az átverő rablókat, hányok!
avatar
persze
2016-01-08 09:56:14
A kereszturi KTV- t se minosegileg se semmiben nem veri az UPC. Csak dragulasokra lehet szamitani es bevezetik a musor csomag rendszert. A halozat jo, remelem legalabb ebben az allapotaban megtartjak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."