Államtitkári tisztségekre számít az RMDSZ

A Mediafaxnak adott interjújában Markó Béla, a szövetség elnöke kijelentette: az RMDSZ-nek biztosan lesz hat-hét államtitkára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

markobela
markobela
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 08., 13:23
0 hozzászólás. 


Tegnap először tárgyalt a két párt az RMDSZ és a PD-L az államtitkári tisztségek elosztásáról. Az egyezkedés még folyik, de „az oktatási és a regionális fejlesztési tárcában lesz államtitkárunk, és valószínűleg a gazdasági illetve a mezőgazdasági tárcában is. A többiről még tárgyalunk” – mondta Markó Béla.

Jövő héten, valószínűleg kedden, amikor a két koalíciós párt képviselői újra asztalhoz ülnek, eldől, hogy pontosan ki és milyen tisztségeket fog betölteni. Kovács Péter, a szövetség ügyvezető alelnöke szerint most már „napok kérdése”, és fény derül erre.

markobela2


Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke, aki maga is részt vett az egyeztetésen, azt nyilatkozta, hogy szóba került a korábbi szállításügyi államtitkár, Tánczos Barna neve is. Így elképzelhető, hogy Tánczos foglalja majd el a regionális fejlesztési és turisztikai minisztérium államtitkári pozícióját.

Az államtitkári tisztségek száma akkor lesz biztos, ha véget ér a kormányon, illetve az egyes tárcákon belüli átszervezés. A kormányzati tisztségekre egyébként - akárcsak a prefektusi és az alprefektusi posztok esetében - a helyi szervezetek javasoltak jelölteket, amelyeket a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) elé terjesztett az ügyvezető elnökség.

Valószínűsíthető, hogy a kormányon levő kisebbik félnek, azaz az RMDSZ-nek jut az egészségügyi, fejlesztési, mezőgazdasági, gazdasági és kereskedelmi államtitkári tisztség.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."