Ismét hó alatt az ország

Most leginkább a déli megyékben okoz fennakadásokat a hó, 16 országutat és az A2-es autópályát zárták le, megyénkben nem súlyos a helyzet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

havasut_gl
havasut_gl
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 08., 09:03
0 hozzászólás. 


A Napfény Autópályát nagyerejű, 70 km/h-s széllökések miatt lezárták, ugyanis Kőmüves Kelemen sorsára jutottak a hókotrók - amit eltakarítanak most, az egy óra múlva újra befedi a hó. Bukarest és Drajna között, alternatív útvonalként a 3-as számú országút használható, ám ezen a szakaszon is lehet elakadásokkal számolni. A legsúlyosabb helyzet az ország déli és délkeleti részén áll fenn, a legtöbb hó a fővárost Moldvával és Dobrudzsával összekötő utakon van. Az érintett megyék Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Giurgiu és Argeş.

Emil Boc kormányfő jelentése szerint a reptereken zavartalanul működik a közlekedés, valamint a kikötőkből sem érkezett jelentés problémákról. Nincs ilyen szerencsés helyzetben az a tíz személy – köztük egy gyerek is – akik Teleorman megyében maradtak az úton a hirtelen érkezett hó miatt. Giurgiu megyében két település áram nélkül maradt, ám szerencsére nem akadt el az úton senki, és egyetlen falu vagy város sem záródott el a külvilágtól.

havasut_gl

Hargita megyéből semmilyen elakadásról, problémáról nem érkezett jelentés, Kézdivásárhely és Csíkkozmás, valamint Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó közötti útszakaszon jeleztek 1-2 cm vastag hóréteget. Az időjárás jelenleg enyhe, egyedül a helyenként erősebb széllökések okozhatnak apróbb problémákat. A hófúvás itt is okoz némi gondot, főleg Szentegyháza és Csíkszereda, valamint a Bucin-tetőn, de komolyabb elkadások nincsenek.

A havazás miatt leáll az oktatás is a fővárosban és a súlyosan érintett megyékben. Ez az I-VIII osztályokat és a napköziket érinti, amelyek a mai napon egyáltalán nem működnek a jelzett megyékben. A leállás egyelőre 24 órásra van tervezve, ám ma 17 órakor a Tanügyminisztérium közli, hogy szükséges-e a holnapi napon is felfüggeszteni az oktatást.


címkék: ho havazas

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."