A Maros megyei RMDSZ is beszáll a magyar választási regisztrációba

Az RMDSZ Maros megye városaiban is segítséget nyújt azoknak a magyar állampolgároknak, akik felvételüket kérnék az országgyűlési választások választói névjegyzékébe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Magyar állampolgár
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 29., 08:36
0 hozzászólás. 

Az RMDSZ Maros megyei szervezete közleményben számolt be arról a keddi megbeszélésről, amelyen Hidvéghi Balázs fideszes képviselő, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának az alelnöke, Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul, valamint a megyei RMDSZ szervezet vezetői, a megye RMDSZ-es polgármesterei is részt vettek.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke kijelentette, élni kell a magyar állampolgársággal járó szavazati joggal, és bejelentette, hogy a következő időszakban a megyei szervezet munkatársai is segítséget nyújtanak a regisztrációs ívek kitöltésében.

A közlemény szerint az RMDSZ marosvásárhelyi, szovátai, erdőszentgyörgyi, nyárádszeredai, szászrégeni, marosludasi, dicsőszentmártoni és segesvári irodáiba várják mindazokat, akik segítséget kérnek a regisztrációhoz.

A segítségnyújtást korábban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), valamint az RMDSZ háromszéki szervezete vállalta.

Az RMDSZ-ben megoszlanak a vélemények a magyarországi parlamenti választások kérdésében.

Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke többször is kijelentette, hogy az erdélyi magyaroknak minél nagyobb számban kell élniük a magyarországi választójoggal, és az RMDSZ kész segítséget nyújtani a regisztráció folyamatában.

Álláspontját az RMDSZ döntéshozó testületének (SZKT) novemberi, marosvásárhelyi ülésén élesen bírálta Markó Béla Maros megyei szenátor, az RMDSZ volt elnöke. Markó úgy vélte, az RMDSZ-re nem hárulhat feladat a regisztráció folyamatában.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."