Havazás és hóviharok várhatók

Szerda 6 órától csütörtök 10 óráig tartó sárga és narancssárga figyelmeztetést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Intézet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hóvihar
Ismét utakat zárhatnak le
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 29., 10:14
0 hozzászólás. 

Szerda 6 órától 23 óráig havazni fog, és vastag hóréteg alakul ki Olténiában, Havasalföld északnyugati, Erdély délkeleti és Moldva középső részén. A szélmozgás megerősödik, néhol eléri majd az 50-55 km/h-s sebességet, helyenként pedig hófúvások alakulnak ki.

Hóviharokra főleg Havasalföldön, Dél-Moldvában és Dobrudzsában számíthatnak, ezeken a területeken a szélmozgás sebessége 60-70 km/h-t is elérheti. Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa és Tulcea megyében 70-80 km/h-s hóviharok alakulnak majd ki, a látási viszonyok 50 méterre csökkennek majd.

Dobrudzsa délkeleti részén vegyes csapadék és jégréteg-képződés lehetséges.

A narancssárga kód érvényes Bukarestre, Illetve Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi megyékre és Argeş valamint Dâmboviţa déli részére.

Sárga figyelmeztetést bocsátottak ki Vaslui, Bákó, Kovászna, Brassó, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, illetve Dâmboviţa és Argeş megye északi részére.

Szerdán 23 órától csütörtök reggel 10 óráig Havasalföld nyugati, Erdély délkeleti és Moldva középső részén folytatódik a havazás, és 50 km/h-s lesz a szél sebessége, időnként hófúvások alakulnak ki.

A hóviharok Kelet-Havasalföldön, Dél-Moldvában és Dobrudzsában lehetségesek, itt a szélmozgás 60-70 km/h-s sebességre gyorsul. A látási viszonyok lecsökkennek.

Narancssárga figyelmeztetés lép érvénybe a 14 megyéből nyolcban: Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea és Galaţi.

Csütörtökön napközben megerősödhet a szélmozgás délkeleten, ahol időnként hófúvások valószínűek.

Csütörtökön és pénteken fagyos időnk lesz keleten, délen és az ország középső részén.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."