Százezren szavazhatunk a magyar választásokon

Az EMNP és EMNT eddig ötvenezer erdélyi magyar állampolgár választási regisztrációjában nyújtott segítséget. További ötvenezerre várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Magyarországi választások
Magyarországi választások
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 30., 08:03
1 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozs megyei elnöke bejelentette, hogy az EMNP és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) eddig közel ötvenezer erdélyi magyar állampolgár választási regisztrációjában nyújtott segítséget.

Soós Sándor egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón ismertette a regisztrációs segítségnyújtással kapcsolatos számokat.

A sajtótájékoztatóról kiadott EMNP-közlemény szerint az EMNP és az EMNT azt tervezi, hogy az elkövetkező ötven napban további 50 ezer erdélyi magyarnak a magyarországi választói névjegyzékbe történő felvételét segítik.

Soós Sándor felhívta a figyelmet, hogy az erdélyi magyar állampolgárok március 23-ig regisztrálhatnak a magyarországi választói névjegyzékbe, de ahhoz, hogy biztos legyen a regisztráció eljutása és a szavazólap megérkezése, ajánlatos ezt februárban megtenni.

A politikus szerint Erdélyből eddig közel 85 ezer magyar állampolgár jelentkezett be a választási névjegyzékbe, ebből a Néppárt és az EMNT mintegy 50 ezer személyt regisztrált.

A regisztráció 10 évre érvényes, és csakis azok vehetnek részt a választásokon, akik időben regisztráltak.

Soós Sándor arról is beszélt, hogy az erdélyi történelmi egyházak is aktívan részt vesznek a mozgósításban, az egyházközségekben szervezett regisztrációs- és konzuli napokon olyan polgárokhoz is eljutottak, akiknek másképp nem lett volna lehetőségük bejelentkezni a választási névjegyzékbe.

Az EMNP novemberben regisztrációs biztost nevezett ki azzal a feladattal, hogy az összekötő szerepét töltse be az állampolgárság igénylésében segítséget nyújtó Demokrácia Központok és az EMNP mintegy kétezer önkéntese között.

mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
miszlik
2014-01-30 10:43:06
http://valasztas.hu/

A táblázatból egyértelműen kiderül, hogy hányan regisztráltak Romániából. Még van a 85 000 -ig

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."