Újra kormányozhat az RMDSZ

Két minisztérium élére nevezhet tárcavezetőket az RMDSZ, riogat a román sajtó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 25., 12:39
2 hozzászólás. 

Ilie Sârbu, a PSD szenátusi frakciójának elnöke azt nyilatkozta kedd reggel, hogy a Szociálliberális Szövetség (USL) aláírta az RMDSZ-t kormányra hívó megyegyezést.

„Egy 2012-es, decemberi protokollról van szó, amit Crin Antonescu és Victor Ponta is aláírt" – jegyezte meg Sârbu, majd hozzátette, „ha az RMDSZ változtatni akar ezen, akkor tárgyalni fogunk, amikor eljön az ideje".

Az antena3 televízió információi szerint az RMDSZ a kulturális és a kommunikációs tárca vezetésre jelölhetne minisztereket.

Szakít, nem szakít

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn kijelentette, az RMDSZ nem tárgyalt az esetleges kormányra lépésről Victor Ponta miniszterelnökkel.

„Még korai erről beszélni, mert létezik az USL. Addig, amíg létezik az USL, addig ez a kérdés fel sem merül. Most ők egy családban vannak, és családi problémáik vannak. Meg kell oldják ezeket a problémákat, mindenki úgy, ahogy tudja" – tette hozzá az RMDSZ elnöke.

A PNL állandó tanácsa kedd este dönt a liberális miniszterek visszahívása ügyében, miután hétfőn Klaus Johannis, a párt alelnöke úgy nyilatkozott, hogy aa miniszterváltásokról való egyeztetések kudarcát követően a kormányszövetség már csak papíron létezik.

Victor Ponta miniszterelnök is készült B tervvel, március 4-én kér bizalmat a parlamenttől ahhoz, hogy március 8-ig új kormánytöbbséget tudon alakítani. Ekkor jár le ugyanis a Radu Stroe belügyminiszter lemondása utáni 45 nap, mely alatt ideiglenes vezetője lehet a tárcának.

uh.ro hírösszefoglaló



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
2 T
2014-02-25 16:21:36
Na erre erost kivancsi vagyok. Annak idejen az usl buktatta meg azt a kormanyt, amibe ezek a diszpintyek is benne voltak. Hadd lassuk van-e az a penz, amiert ismet eladjak magukat?
avatar
Egy a sokból
2014-02-25 18:01:10
Pénz?
Bármikor, egy "pufulet"-ért is ... :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."