Az új kormány sem módosítja az adórendszert

Folytonosságra törekszik, de mégsem változtat az adórendszeren az új kormány megalakításáról tárgyalásokat folytató Victor Ponta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Victor Ponta
Victor Ponta
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 27., 20:09
0 hozzászólás. 

Továbbra is érvényesnek tekinti a felbomlott Szociálliberális Szövetség (USL) programját az új kormány megalakításáról tárgyalásokat folytató Victor Ponta miniszterelnök.

A kormányfő csütörtökön újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: az új kormány hivatalba lépésével sem fog módosulni az USL-hez kötődő program, és a választók számára minden bizonnyal az a legfontosabb, hogy a benne foglalt célok teljesüljenek.

A miniszterelnök azt is közölte, hogy az adórendszer nem fog változni, így továbbra is marad az egységes 16 százalékos személyi jövedelemadó és társasági adó.

A Victor Ponta vezette Szociáldemokrata Párt (PSD) korábban kedvezményes, 8 és 12 százalékos adó bevezetését tervezte a kisebb jövedelműek számára, ami az USL programjában is benne volt. Ponta szerint azonban egyelőre nem lesz lehetőség ennek bevezetésére.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) miniszterei szerdán mondtak le a kormányból, és ezzel hivatalosan is felbomlott az USL, amelynek fő erejét a liberálisok és a szociáldemokraták képezték.

A liberálisok ellenzékbe vonulásával Ponta tárgyalásokat kezdeményezett a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójával és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ). A PSD a Konzervatív Párttal (PC) és a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) nevű kispártokkal már szövetséget alkot, így a nemzeti kisebbségekkel és az RMDSZ-el együtt 55 százalékos parlamenti többségre tenne szert.

Ponta hétfőre ígérte az új parlamenti többség kialakításáról és a kormány új összetételéről szóló bejelentést.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."