Cantacuzino: a probléma orvosolható

Ideiglenesen visszavonták a bukaresti Cantacuzino Intézet oltásforgalmazási engedélyét, de nem a készítményeivel van baj.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Cantacuzino
Cantacuzino
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 19., 13:07
0 hozzászólás. 


Az Országos Gyógyszerügynökség február eleji rendelkezése szerint a Cantacuzino Intézet addig nem gyárthat injekciózható gyógyszereket – beleértve a újinfluenza elleni vakcinát is –, amíg nem korszerűsíti az előállítási körülményeket az érvényben lévő szabványoknak megfelelően. Radu Iordăchel, az intézet igazgatójának kijelentésére hamar ráharapott a sajtó, az AH1N1 vírus miatti aggodalmaknak adtak hangot.

oltasjo

Cseke Attila egészségügyi miniszter csütörtökön, aradi sajtótájékoztatóján lecsillapította a kedélyeket. „Nincs semmi probléma a vakcinákkal, tíz évnél idősebb gyerekeket is be lehet oltani. Ami az új influenza elleni oltást illeti, az elégségesnél több vakcina maradt készleten” – tisztázta a tényállást Cseke.

Iordăchel korábban ismertette: a Cantacuzino Intézet 10-12 típusú vakcinát gyárt, készítményeik között van az influenzaoltás, a BCG oltás, a veszettség és a tetanusz elleni vakcinák. Még nem lehet tudni pontosan, hogy a forgalmazó mikor kezdheti újra a gyártást, az Egészségügyi Minisztérium reményei szerint április elején már minden a megszokott kerékvágásban folytatódik.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."