Szigorítják a törpe-vízierőművek létesítését

Heuréka! Rájöttek, hogy tönkretehetik a környezetet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vizieromu
archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 18., 16:17
0 hozzászólás. 

Többé nem fogják jóváhagyni törpe-vízierőművek építését olyan helyeken, ahol azok tönkreteszik a növény- és állatvilágot – közölte szerdán Ioan Deneş vízügyi és erdőgazdálkozási miniszter a Szeben megyei Felsőporumbákon (Porumbacu de Sus).

Jelenleg működnek olyan törpe-vízierőművek, amelyek tönkretették a környezetet, ugyanakkor hangsúlyozta: a meglévőket nem lehet felszámolni, de a jövőben nem adnak engedélyt ilyen erőművek építésére – mondta.

A miniszter azt is elismerte, hogy egyes törpe-vízierőművek közeléből teljesen eltűntek bizonyos halfajták, például a pisztrángok. A legnagyobb veszélyt a hegyi patakokon épített erőművek jelentik, ahol viszonylag kicsi a vízhozam.

Ioan Deneş közölte: szakértői csoport dolgozik a törpe-vízierőművekre vonatkozó törvény módosításán, amely szigorítani fogja a környezetvédelmi szabályokat.

Mint ismeretes, Udvarhely közelében a Homoród mentén próbáltak ilyen vízierőművet létesíteni, de a lakossági ellenállást pereskedés követte és végül érvénytelenítették az építkezési engedélyt. Itt olvashatsz többet az ügyről.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."