Kelemen Hunor volt a kétszázezredik

Az RMDSZ összegyűjtötte az európai parlamenti választásokon való elinduláshoz szükséges kétszázezer aláírást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 17., 07:08
0 hozzászólás. 

Az RMDSZ pénteki hírlevele szerint Kelemen Hunor, a szövetség elnöke volt a kétszázezredik aláíró. Az elnök pénteken délután a kolozsvári Mátyás szoborcsoport előtt felállított sátornál írta alá a támogató ívet.

A magyar közmédiának nyilatkozva elmondta, az aláírásgyűjtést március 20-ig folytatják, hogy március 24-én a szükséges küszöbértéket meghaladó támogató aláírását nyújthassák be az Országos Választási Hatósághoz.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a szövetség EP-választásokon való részvételét. Megjegyezte, bár messzinek tűnik a brüsszeli parlament, de az ott születő döntések befolyásolják az Erdélyben élő emberek mindennapjait. Hozzátette, az RMDSZ képviselőinek ott kell lenniük a következő ciklusban is az Európai Parlamentben.

Az erdélyi magyarság 2007-ben (Románia EU-csatlakozásakor) és 2009-ben is számarányát messze meghaladva vett részt az EP-választásokon, és mindkét alkalommal három képviselőt juttatott a brüsszeli testületbe. 2007-ben a függetlenként induló Tőkés László és az RMDSZ versenye, 2009-ben pedig az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) összefogása mobilizálta a közösséget.

Az RMDSZ 2014-ben Tőkés László EMNT-elnök nélkül indítja el listáját, és a szövetség vezetői két EP-képviselői hely megszerzését tartják reálisnak.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."