Olyanokat is megbírságoltak, akik ott sem voltak

Több személyt megbírságoltak a hatóságok a Székely szabadság napja, március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetés miatt, köztük olyant is, aki ott sem volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Székely Szabadság Napja
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 18., 13:06
1 hozzászólás. 

A Háromszék című napilap szerint hétfőn Vetró András kézdivásárhelyi szobrász, rajztanár nevére érkezett a Maros megyei csendőrségtől egy 3 000 lejről szóló bírságolási jegyzőkönyv. A dokumentum szerint videofelvételek alapján megállapították, hogy a tanár „március 10-én 19 óra 30 perckor Marosvásárhelyen, miközben menetelésen vett részt, erőszakos cselekedetek elkövetésére buzdított, tüntető magatartást tanúsított, veszélyeztette a közrendet, provokatív magatartása abban is megnyilvánult, hogy egy hüvelyéből kivont karddal hadonászott, és a környezetében lévő tüntetőket bujtogatta".

Vetró András, aki egy hagyományőrző egyesület, a 15. Székely Határőr Gyalogezred vezetője, a lapnak elmondta, hogy március 10-én nem volt Marosvásárhelyen. Furcsállja, honnan voltak meg a csendőrségnek a pontos személyi adatai és amiatt is méltatlankodik, hogy most neki kell bebizonyítania, hogy nem vett részt a marosvásárhelyi tüntetésen.

A Háromszék keddi írása szerint a Székely szabadság napján jelen levő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének hat tagja összesen 12 ezer lejes pénzbírságról szóló büntető jegyzőkönyvet kapott. Őket is a csendőrség által készített videofelvételek alapján azonosították.

Az MTI érdeklődésére Manea Daniel alezredes, Maros megyei csendőrség szóvivője kedden megerősítette, hogy több személyt megbírságoltak a március 10-i felvonuláson történt rendbontások miatt, de részletes tájékoztatást későbbre ígért.

A Székely vértanúk emlékművénél március 10-én rendezett marosvásárhelyi autonómia-tüntetés végén a részvevők - a polgármester tiltása ellenére - Marosvásárhely főterére vonultak. A csendőrségi szóvivő akkor ezt mondta az MTI-nek: jelentősebb incidensek nélkül fejeződött be a demonstráció, kisebb összetűzések abból alakultak ki, hogy a főtérre vonuló tömeg helyenként megpróbált az úttesten haladni, ezt pedig a rendfenntartók megakadályozták.

A dulakodásról készült videofelvételek nyomán azonban a román politikusok a "magyar szélsőségesek" példás megtüntetését követelték. Hétfőn a belügyminisztérium közölte: négy magyar állampolgár - köztük a Jobbik két országgyűlési képviselője - egy évig nem léphet be Romániába.

mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
acsibarcas
2014-03-18 20:37:03
peldasan meg is tuntettek a magyar szelsosegeseket :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."