30 ezer lejt fizet a Steaua magyarellenes szurkolói miatt

Pénzbírsággal sújtották a Steauát szurkolói magyarellenes megnyilvánulása miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szurkolók
Korábban Amszterdamban RMDSZ-ellenes megnyílvánulások is voltak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 20., 07:04
0 hozzászólás. 

Pénzbírsággal sújtotta a Hivatásos Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága szerdán a Steaua Bukarestet, amelynek szurkolói a hétvégi fordulóban rendezett bajnoki mérkőzésen magyarellenes szólamokat skandáltak.

A Gazeta Sporturilor című sportújság elektronikus kiadása szerint a klubot 30 ezer lejre büntették, miután drukkerei a Gaz Metan Medias elleni bajnokin idegengyűlölő rigmusokat skandáltak, a bíró félbe is szakította a játékot.

A lap korábban azt írta, hogy az élvonalban listavezető Steauának drasztikus büntetésre kell számítania, mert visszaesőnek számít. Az előző fordulóban ugyanis a klub szurkolói Kolozsváron, a CFR Cluj elleni mérkőzésen is hasonló módon nyilvánultak meg, a bíró ott is félbeszakította a meccset. Az akkori incidens miatt 20 ezer lejes bírságot kapott.

Szerdán felhívást intézett Gino Iorgulescu, a Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke a szurkolókhoz, hogy tartózkodjanak az ilyen megnyilvánulásoktól, mert az általa vezetett intézményt és a román klubokat az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is megbüntetheti.

"Belföldön meg lehet ezt úszni bírsággal vagy eltiltással, de arra ébredhetünk, hogy az UEFA és a FIFA is egyszer közbelép, és akkor nagyobb meglepetésekre számíthatunk" - mondta Iorgulescu - akit a Mediafax hírügynökség idézett szerdán.

Justin Stefan, a liga főtitkára közölte, hogy a legutóbbi fordulóban három találkozón is "a romániai magyar nemzeti kisebbség elleni" szólamokat skandáltak.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."