Őrizetbe vették a LPF volt elnökét

Őrizetbe vették Dumitru Dragomirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) nemrég leváltott elnökét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 08., 06:54
0 hozzászólás. 

Dumitru Dragomir ellen sikkasztás, adócsalás és pénzmosás gyanújával indított bűnvádi eljárást hétfőn a bukaresti ügyészség.

Dragomir 1996-tól 2013-ig, négy cikluson keresztül vezette a 18 klubcsapatot tömörítő, a román bajnokságot szervező ligát, 2000 és 2008 között pedig parlamenti képviselő is volt a Nagy Románia Párt színeiben.

A vádhatóság szerint Dragomir 2011 és 2013 között 3 millió euróval károsította meg az LPF-t azáltal, hogy a televíziós közvetítési jogok értékesítésekor fiktív cégeket iktatott közbe és az ezek által felszámolt jutalék egy részét eltulajdonította.

A román labdarúgás körüli illegális pénzügyi manőverek miatt több közismert fuballista és sportvezető került már börtönbe. Márciusban a bukaresti ítélőtábla jelentős mértékű adócsalásért letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a román futball nyolc közismert vezetőjét. Közöttük van - és jelenleg hároméves börtönbüntetését tölti - Gheorghe Popescu, aki játékosként 115-szörös román válogatott volt és jó eséllyel pályázott a Román Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."