Bűnvádi eljárás indult a Bihar megyei alelnök ellen

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Kiss Sándor ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kiss Sándor
Kiss Sándor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 25., 07:59
0 hozzászólás. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnöki tisztségét is betöltő politikust csúszópénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel és pénzmosással gyanúsítják.

A vádhatóság azt állítja, hogy három, 2003 és 2006 közötti ügy során Kiss Sándor és Mudura Sándor nagyváradi üzletember, a nagyváradi Lotus Pláza tulajdonosa összesen egymillió euro csúszópénzhez jutott. Az ügy hét gyanúsítottja között szerepel Miklóssy Ferenc, a debreceni Keviép kft. ügyvezetője is, akit pénzmosással gyanúsít az ügyészség.

A DNA közölte, hogy a nyomozásban együttműködött a magyarországi, hollandiai és németországi hatóságokkal, és a gyanúsítottak mindegyikét értesítette a bűnvádi eljárás elindításáról.

Kiss Sándor 2000 óta tölt be vezető tisztséget a Bihar megyei önkormányzatban. 2004 és 2008 között a megyei tanács elnöke volt. A sajtóhoz eljuttatott csütörtöki nyilatkozatában arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a DNA közleményében szereplő ügyeket már többször is vizsgálta a nyomozó hatóság, és mindig vádemelés nélkül zárta le azokat.

Az önkormányzati vezető kijelentette, "szinte sértésnek tűnt" számára, hogy ki akarták hagyni a vizsgálatból "egy fontos választási évben", amikor "az egész ország vizsgálat alatt van", és az államelnök valamint a miniszterelnök ellen is ügyészségi vizsgálat folyik.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."