Hamarosan építeni kezdik a Torda-Szászsebes autópályát

Májusban elkezdődik az autópálya építése Torda és Szászsebes között - jelentette be szombaton Tordán Dan Șova szállításügyi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

autopalya
Autópálya
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 10., 14:35
0 hozzászólás. 

A tárcavezető Tordán írta alá az építkezések megkezdésére vonatkozó rendeletet.

A 70 kilométer hosszú autópálya a Nagylak, Arad, Temesvár, Déva, Nagyszeben városok érintésével részben már megépült dél-erdélyi autópályát köti össze a tervezett észak-erdélyi pályával, mely Nagyvárad, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével vezet Brassó felé.

A Mediafax hírügynökség idézte a minisztert, aki szerint a pálya hármas és négyes szakaszán május 20-án az egyes és kettes szakaszon pedig várhatóan két hónap múlva kezdődnek a munkálatok. A miniszter szerint a pályaépítő cégcsoportoknak 22 hónap alatt kell elvégezniük a munkát, ebből négy hónapot szánnak a tervezésre.

A munkálatok összköltségét 500 millió euróra becsülik, a költségek 85 százalékát az Európai Unió alapjaiból, 15 százalékát a költségvetésből biztosítják. A fellebbezések bírósági elutasítása után immár véglegesen eldőlt, hogy a pálya 13,4 kilométeres hármas szakaszát a Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua olasz cégek konzorciuma, a 16,3 kilométeres négyest pedig PORR Construct - PORR Bau osztrák cégcsoport építheti.

A miniszter tájékoztatása szerint a pálya egyes és kettes szakaszán bizonyos feltételek újraértékelése késlelteti egyelőre a munkálatok elkezdését.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."