Csalással gyanúsítják az Omniasig vezetőit

Nagyszabású csalással gyanúsítják az Omniasig biztosító vezérigazgatóját és több mint 40 igazgatóját, ezért a cég csaknem 50 fiókintézményében szerdán házkutatást tartott a legfőbb ügyészség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Omniasig
Omniasig
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 15., 06:09
0 hozzászólás. 

Az Omniasig közleménye szerint a hatósági ellenőrzés a 2013-as év második felében kötött lakásbiztosításokra korlátozódik és nem érinti az ügyfeleket, akik jóhiszemű vásárlóknak minősülnek.

A média szerint a vádhatóság azzal gyanúsítja a cég értékesítési igazgatóit, hogy több mint egymillió biztosítást hamisítottak, azok megkötését nem jelentették a biztosítási felügyeletnél. Ha kárigény merült fel a szóban forgó biztosításoknál, akkor az illető szerződést utólag regisztrálták, a kárt kifizették, és így megelőzték azt, hogy a károsultak panaszt tegyenek a cég ellen - tudta meg az egyik hírtelevízió.

Ezzel a módszerrel az elkövetők állítólag mind a román államnak, mind az osztrák anyabiztosítónak több millió euróra tehető kárt okoztak. A szerdai házkutatásban több mint száz rendőr vett részt, az ügyészek munkáját pedig a Román Hírszerző Szolgálat is segítette.

A 440 millió lejes törzstőkéjű, 1995-ben alapított Omniasig az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonában van. A másik két román biztosítóval is rendelkező VIG 19,4 százalékos részesedésével piacvezető Romániában. A cégcsoport romániai leánybiztosítói 98,7 millió eurós veszteséggel zárták a tavalyi évet, de a VIG arra számít, hogy az idei évben már nyereséget könyvelhet el a román piacon.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."