Ponta: az RMDSZ autonómiaterve csak kampányfogás

Victor Ponta miniszterelnök az RMDSZ kampányfogásának nevezte a Székelyföld területi autonómiájának tervét a Szászrégenben tett pénteki látogatásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VictorPonta-usl
Victor Ponta
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 23., 12:56
0 hozzászólás. 

A miniszterelnök hozzátette, a koalíciós együttműködés során soha nem vetődött fel ez a téma, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) soha nem kérte az autonómiát. Victor Ponta az RMDSZ "politikai projektjeként" jellemezte az autonómiát, és meggyőződését fejezte ki, hogy "a dolgok a természetes rendjük szerint" haladnak tovább.

"Milyen Székelyföldjük van maguknak itt Szászrégenben? Én nem is hallottam ilyesmiről. A helyzet a következő: Románia minden itt lakó hazája: románoké, magyaroké, németeké és a többieké. Másodsorban én az együttélésben hiszek, nem a konfliktusban. Ők (az RMDSZ) is választási kampányban vannak. Soha még csak fel sem vetődött ez a kérdés (az autonómia), soha nem kértek effélét tőlünk" - idézte az Agerpres a miniszterelnököt.

Victor Ponta azt is hozzátette, hogy az RMDSZ-szel folytatott tárgyalásokon a Hargita megyei származású Mircea Dușa védelmi minisztert tekinti a főtárgyalónak.

A kormányfő ugyanakkor veszélyesnek tartotta Orbán Viktornak az ukrajnai magyar autonómiára vonatkozó kijelentését, és örömét fejezte ki, hogy nemcsak Románia, hanem más államok is tiltakoztak ellene.

"Lengyelország, Szlovákia és az egész világ reagált a kijelentésre és felhívta Orbán úr figyelmét arra, hogy olyan körülmények között, amikor mindannyian küszködünk, hogy a keleti agresszió ellenére egyben tartsuk Ukrajnát, nagy baj lenne a másik oldalon is kést döfni a hátába. Nem változnak az európai szabályok, nem változnak a határok, és ebben a tekintetben Orbán urat leszámítva, talán valamennyi európai vezető egyetért" - jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök a Maros megyei Szászrégenben tett látogatásán.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."