Exit pollok: 6 százalék fölött az RMDSZ

A legsatnyább becslések szerint is legkevesebb 6,2 százalékot elért az RMDSZ az EP-választáson. Két biztos befutó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Két jelöltek már feltarisnyáltunk, a harmadik kétséges Fotók: Csedő Attila
Két jelöltek már feltarisnyáltunk, a harmadik kétséges Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 25., 20:49
0 hozzászólás. 

A május 25-ei romániai EP-választások nagy nyertese a PSD-UNPR-PC választási szövetség, mely a különféle exit pollok szerint 41-43 százalék közötti eredményt ért el, a PSD régi szövetségese, a PNL csupán 13,3 –14, 92 százalék között teljesített, a PDL-re pedig a választáson megjelentek 10–12 százaléka szavazott.

A negyedik helyre befutó RMDSZ 6–7,1 százaléknyi szavazatot kapott. A választásokon nem szerepelt túl jól a Mihai Răzvan Ungureanu exkormányfő vezette Polgári Erő, mely 2-3 százalék között végzett, a legnagyobb vesztes azonban a Nagy-Románia Párt 1–2,55 százalék körüli eredményével. Dan Diaconescu pártja, a PP-DD is leszerepelt, nem jutnak be az EP-be, míg Mircea Diaconu független jelölt 5-5,9 százalékkal igen.

europaba3

Így iszik egy EP képviselő:)

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótájékoztatón közölte, hogy az eredmények megfelelnek az elvárásoknak, eddig két jelölt bejutása biztos, tehát Sógor Csaba és Winkler Gyula nagy valószínűséggel újrázni fog az Európai Parlamentben, a harmadik hely, Vincze Loránt bejutása sem kizárt, ez a visszaosztások után derül ki. Kelemen megköszönte a választóknak, az RMDSZ helyi szervezeteinek, választottjainak és mindenkinek, aki hozzájárult "ehhez a jól megszervezett" kampányhoz.

"A magyar közösség ismét megmutatta, hogy az RMDSZ hiteles képviselője a magyarságnak nemcsak a bukaresti parlamentben, hanem az EP-ben is" – mondta az RMDSZ elnöke Kolozsváron.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."