Jobban félünk az áremelkedéstől, mint a háborútól

Jelentősen megnőtt Romániában a fegyveres konfliktus lehetősége miatti aggodalom.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Munkanelkuli1
Félelem
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 02., 11:29
0 hozzászólás. 

Jelentősen megnőtt Romániában a térségben zajló fegyveres konfliktusok miatti aggodalom - bár nem ez a lakosság legnagyobb félelme -, miközben a katonai intézményekben bízunk a leginkább - jelentette hétfőn az Agerpres hírügynökség egy közvélemény-kutatás eredményeit ismertetve.

Az INSCOP közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a legtöbben az árak emelkedésétől tartanak, bár arányuk tavaly óta öt százalékkal 25 százalékra csökkent. Ennél is nagyobb mértékben, 23 százalékra esett vissza a munkanélküliségtől, illetve 16 százalékra a jövedelem csökkenésétől való félelem.

Ugyanakkor a tavalyi 1,4 százalékról csaknem 10 százalékra ugrott azok aránya, akik attól tartanak, hogy Románia háborúba keveredik.

Az állami intézmények közül a hadseregnek van a legmagasabb bizalmi indexe Romániában, amely az utóbbi évben (egy ponttal) 66 százalékra nőtt. A bizalmi rangsorban a csendőrség, illetve a Román Hírszerző Szolgálat következik 58, illetve 48 százalékkal.

A társadalmi szervezetek közül az egyházban bíznak a legtöbben (63 százalék). A sajtó és a civil szféra a középmezőnyben helyezkednek el, a románok pedig a szakszervezetekben (22 százalék) és a bankokban (14 százalék) bíznak a legkevésbé.

A nemzetközi intézmények közül a NATO-ba vetett bizalom a legmagasabb (50 százalék a tavalyi 48,5 százalékhoz képest), előkelő helyet foglal el az Európai Unió is (48 százalék), a sereghajtó pedig a Nemzetközi Valutaalap, amelyben a románok kevesebb mint 24 százaléka bízik.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."