Vizsgálják a csíki polgármestert

Testi sértés gyanújával indult vizsgálat Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

RadulyRobertKalman
Ráduly Róbert Kálmán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 02., 21:03
0 hozzászólás. 

Bűnügyi vizsgálat indult Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy torkon ragadta egyik képviselőtársát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzati frakciójának június 24-i tanácskozásán.

Az eseményről az Agerpres hírügynökség számolt be szerdán a csíkszeredai ügyészség közleménye alapján. Az ügyészség közölte, testi sértés gyanúja miatt szerdán indult bűnügyi vizsgálat a polgármester ellen.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, az ügy állítólagos sértettje a szerdai napon a rendőrségen és az ügyészségen egyaránt feljelentést tett. A feljelentő arra is kitért, hogy nem ez az első hasonló ügy: a polgármester korábban az egyik - szintén RMDSZ-es - alpolgármestert is bántalmazta.

Az RMDSZ színeiben megválasztott Ráduly Róbert Kálmán az MTI-nek elismerte, hogy pártja önkormányzati frakciójának múlt keddi ülésén "nem tűrte el képviselőtársa sértegetését", de hozzátette, az ügyet lezártnak tekintette az e hét keddjén tartott frakcióülés után, amelyen alaposan átbeszélték a történteket, és többször is bocsánatot kért képviselőtársától.

"Sajnálom és restellem az ügyet, de olyan szinten sértegetett, amit nem tudtam lenyelni" - magyarázta a polgármester. Úgy vélte, ebből a történetből csak azok a hatóságok jönnek ki jól, "amelyek szemében régóta szálka" a személye.

Hozzátette, "a volt baráti társaságban" kirobbant konfliktus nyilvánosságra kerülése megmutatta, hogy "a szekus hálózatok" (a Securitate, volt kommunista politikai rendőrség hálózatai) tovább működnek, "személyes és csoportérdekeiknek megfelelően" összejátszanak a központi sajtó székelyföldi tudósítóival.

A polgármester arra utalt, hogy tavaly augusztusban megkergetett és elfogott egy férfit, aki régóta követte és fényképezte őt. Az incidens után a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szóvivője elismerte, hogy a rendőrségnek átadott férfi a hírszerzés szolgálatában áll, de azt is hozzátette, hogy az illető szabadidejében figyelte a polgármestert, és nem teljesített hivatali megbízatást. A hírszerző testi sértésért tett feljelentést a polgármester ellen, az eset kivizsgálása folyamatban van.

A sajtó sokat foglalkozott az önkormányzat és a rendőrség között kialakult feszült viszonnyal. Ráduly Róbert márciusban lemondásra szólította fel a rendőrparancsnokot egy - rendőrök által okozott, három halálos áldozatot követelő - közúti baleset után.

A rendőrség a közelmúltban kitérő válaszokat adott az önkormányzati testületnek a balesettel kapcsolatos, írásban benyújtott kérdéseire.

Ráduly Róbert Kálmán a harmadik mandátumát tölti Csíkszereda élén.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."