Kelemen már nem bízik Verestóyban?

Kikerült Kelemen Hunor szövetségi elnök bizalmi köréből, ezért nem tagja többé a PSD-vel konzultáló RMDSZ-es tárgyalódelegációnak a szenátor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nem véletlenül Verestóy Attila maradt ki a küldöttségből?
Nem véletlenül Verestóy Attila maradt ki a küldöttségből?
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 15., 15:42
1 hozzászólás. 

Nem említette Verestóy Attila nevét Kelemen Hunor, amikor hétfőn a sajtónak nyilatkozva felsorolta azokat a politikusokat, akik az RMDSZ részéről részt vesznek a kormánykoalíció politikai egyeztetésein.

A szövetségi elnök a Victor Pontával megtartott találkozója után közölte: rajta kívül Borbély László politikai alelnök, Markó Béla szenátusi és Máté András képviselőházi frakcióvezető tagja a tárgyalódelegációnak.

Verestóy Attila korábban „hivatalból" részt vett a kormányfővel és a koalíciós partner Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőivel heti rendszerességgel tartott konzultáción. Köztudott, hogy a székelyudvarhelyi szenátor mindig is jó kapcsolatokat ápolt a PSD politikusaival, akik könnyen elfogadták tárgyalópartnerüknek.

A maszol.ro megtudta: Verestóy Attila nem véletlenül maradt ki a küldöttségből. „A szenátor kikerült Kelemen Hunor bizalmi köréből amiatt, hogy a Szövetségi Állandó Tanács múlt heti ülése előtt, megelőlegezve a testület döntését, a román sajtónak azt nyilatkozta, hogy kormányon kell maradnunk. A szenátor előreszaladt, önfejűen járt el, és emiatt vitája is volt a szövetség elnökkel" – nyilatkozta a maszolnak egy RMDSZ-es politikus.

Verestóy Attila múlt csütörtökön az Agerpresnek arról beszélt: nem tekinti megoldásnak az RMDSZ kormányból való kilépését. Azzal érvelt, hogy a szövetségnek olyan vállalt kötelezettségei vannak a választóival szemben, amelyeket csak kormányzati pozícióból lehet teljesíteni.

Mint ismert, a Szövetségi Állandó Tanács végül az RMDSZ kormányon maradása mellett döntött, Kelemen Hunor azonban visszalépett a miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri tisztségéből.

uh.ro / maszol.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dezso23
2014-07-16 11:14:15
A szegenyek
Kelemen nem bizik Verestoy-ban, de a nep nem bizik mar egyikben sem!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."