Minden magyar számít, amíg román?

Victor Ponta helyesnek tartja az RMDSZ álláspontját, miszerint a választói belátására bízza, kire szavaznak az elnökválasztás második fordulójában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ponta és Tăriceanu az erdélyi PSD-ésekkel fotó: actualmm.ro
Ponta és Tăriceanu az erdélyi PSD-ésekkel fotó: actualmm.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2014. november 07., 12:28
0 hozzászólás. 

A baloldal államfőjelöltje egy nagybányai kampányrendezvényen reagált az RMDSZ csütörtökön hozott döntésére. Úgy értelmezte Kelemen Hunor nyilatkozatát, hogy a szövetség „kinyilvánította": nem támogatja Klaus Johannist, mert ő soha nem mondta meg, miként védené a kisebbségek jogait.

Ponta nyomatékosította, államfőként minden román állampolgárt képviselni kíván származási helyre, nemzetiségre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül. „Míg románok, míg valóban románnak érzik magukat, kötelezettségeim vannak velük szemben" - idézte Victor Ponta nyilatkozatát az Agerpres hírügynökség.

Füttyre érkezett

Ennek ellenére, nem volt túl népszerű a nagybányai szavazók körében. A kormányőrségnek kellett kimenekítenie csütörtök este a miniszterelnök államfőjelöltet abból a városközponti épületből, amelyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) partiumi vezetőivel ülésezett.

A maramuresenii.ro beszámolója szerint a politikust több tucat tüntető várta az utcán. Ezért a kormányőrség egy kisbuszt vezényelt az épület bejáratához, és ebbe szállt be Victor Ponta néhány kísérőjével a PSD ülése után.

A portál szerint a PSD úgy kívánta ellensúlyozni a miniszterelnök elleni tüntetést, hogy az épület elé rendelte szimpatizánsait, köztük nyugdíjasokat. Így a két tábor egymással szemben állva Victor Pontát éltető, illetve a kormányfő lemondását követelő jelszavakat skandált. Az államfőjelölt nagybányai látogatása komolyabb incidensek nélkül ért véget.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."