Magyarországra menekült Markó Attila

Nem jelent meg csütörtök reggel a korrupcióellenes ügyészség (DNA) székházában Markó Attila, ahol őrizetbe vették volna.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

MarkoAttila1
Markó Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 05., 12:30
0 hozzászólás. 

A maszol.ro Markó ügyvédjétől megtudta, hogy az RMDSZ-es képviselő jelenleg Budapesten van.

Mint ismert, a képviselőház szerdán hozzájárulását adta a politikus előzetes letartóztatásához. Ezt az ügyészség kezdeményezésére az igazságügyi miniszter kérte, mert Markó Attila az Alina Bica volt főügyész nevéhez kapcsolódó korrupciós ügy egyik gyanúsítottja.

Eugen Iordăchescu elmondta, a képviselőnek reggel tízkor kellett volna megjelennie a DNA-nál, ahová – a bűnvádi eljárás részeként – kihallgatásra idézték be.

„Markó Attilát a kihallgatása után 24 órára őrizetbe vették volna, utána pedig kérik az előzetes letartóztatását a legfelsőbb bíróságtól" – részletezte az ügyvéd azt, hogy mi várt volna a politikusra, ha jelentkezik az ügyészségen.

Mivel Markó Attila nem jelent meg a DNA-nál, az ügyészség első lépésben előállítási parancsot ad ki a nevére. Ha nem találják a lakóhelyen, elfogatási parancsot adnak ki ellene, és országosan körözik – magyarázta az eljárást az ügyvéd.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a politikus úgy dönt, hogy Magyarországon marad, Iordăchescu kijelentette: annak ellenére, hogy a két ország között kiadatási egyezmény van, korántsem biztos, hogy Budapest kiadja a képviselőt a román hatóságoknak.

„Minden államnak joga van megvizsgálni, hogy eleget tegyen-e a más országokból érkező kiadatási kéréseknek" – mondta az ügyvéd.

Hozzátette, hogy még nem látta ügyfele bűnvádi dossziéját, ám meg van győződve Markó Attila ártatlanságáról. „Egyetlen bűne az, hogy kinevezték a kártérítéseket megállapító bizottságba" – jelentette ki.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."