Iszlám hitre tért, de nem ezért vágták előztesbe

Hanem azért, mert túl sokat járt a szája, robbantással fenyegetőzött és nem mellékesen többedmagával hamis okiratokat gyártott. Most gondolkodhat a hűvösön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

orizet
Három társával együtt fogták el. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. szeptember 14., 12:30
0 hozzászólás. 

A Neamţ megyei Románvásáron élt az iszlám hitre áttért román, Cristian Bîrzu, akit az ügyészség azért helyezett előzetes letartóztatásba, mert terrorcselekménnyel fenyegetőzött. Nemcsak őt, hanem három társát is őrizetbe vette a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) bűnszervezet létrehozása és okirat-hamisítás gyanúja miatt.

Cristian Bîrzu Németországban és Romániában is volt már börtönben, 2013-ban torkon szúrt egy 42 éves férfit, akkor a Neamţ megyei törvényszék nem jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte.

A férfi egy német börtönben tért át a muzulmán vallásra, emellett a radikális iszlám követője lett és az ügyészek szerint kapható lett terrorcselekmények elkövetésére is.

Tevékenysége is törvénybe ütköző volt, hiszen három társával együtt azzal foglalkoztak, hogy személyi igazolványokat, útleveleket, gépjárművezetői jogosítványokat, orvosi igazolásokat és más dokumentumokat hamisítottak.

Beszélgetéseit lehallgatták, ezekben az is hallható volt, amikor azzal fenyefetőzött, hogy felrobbantja azokat az egységeket, akik érte mennek, hogy börtönbe vigyék – az sem mellékes, hogy az eddigi börtönbüntetése alatt mentális zavarokat állapítottak meg nála. Olyan húzása is volt, hogy hívta az 112-es számot, majd azt kérte, hogy küldjenek hozzá belügyi egységet, amit ő majd kézigránáttal fog várni.

Cristian Bîrzu egyelőre előzetesben van, ahol elgondolkodhat az eddigi és jövőbeni tevékenységén.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."