Hazaáruló Iliescu?

Egy forradalmár szervezet feljelentést tesz Ion Iliescu és Petre Roman ellen a húsz évvel ezelőtti események miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ion-iliescu-si-petre-roman
ion-iliescu-si-petre-roman
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 22., 13:26
1 hozzászólás. 


Teodor Mărieş, az 1989. December 21. nevű szervezet elnöke tegnap kijelentette, az által vezetett forradalmi alakulat feljelentést tesz Ion Iliescu és Petre Roman ellen a bukaresti főügyészségen és a strasbourgi emberjogi bíróságon. Döntésének magyarázata szerint az utóbbbi időben olyan információk láttak napvilágot, melyek indokolttá teszik a lépés megtételét, ugyanis a forradalom ideje alatt a szóban forgó két politikus a Szovejtunió segítségét kérte, sőt külföldi csapatok bevonásában is gondolkoztak.

teodor-maties

Teodor Mărieş

Miután feloldották a 89-es forradalom peranyagának titkosságát - ezt is többnyire az 1989. December 21. nevű forradalmár szervezetnek köszönheti az ország - bizalmas adatok és információk kerültek napfényre, ezek bizonyítják, hogy Ion Iliescu parancsára nagymennyiségű lőszert osztottak ki a katonák mellett a civileknek is. Továbbá 1989 december 22-27. között a hadsereg 13 millió éleslőszert használt el. A megfogalmazott feljelentésben a nemzetgazdaság aláásásával és hazaárulással vádolják Ion Iliescu, volt államfőt illetve Petre Roman egykori miniszterelnököt.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jackfive
2010-03-22 15:40:48
mar reg el kellett volna itelni a banyaszjaras miatt is,,,ahol szazak szenvedtek az o keresere..!!hajra Rommmmale Justice....!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."