Lecserélték a Hargita megyei prefektust is

Jean-Andrian Andreit, a korábbi prefektust nevezték ki Petres Sándor helyére. Kovászna és Maros megyékben is lecserélték a kormánymegbízottakat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Jean-Adrian-Andrei-uh
Jean-Adrian Andrei ismét prefektus
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 19., 11:37
1 hozzászólás. 

Marius Popica volt Kovászna megyei prefektust Sebastian Cucu alprefektus váltja a kormánymegbízotti tisztségben. Az utóbbi hetekben éles vita alakult ki Háromszéken, miután Popica bírságot szabott ki a magyar himnusz eléneklése miatt.

Az ügyben Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Victor Ponta miniszterelnökkel egyeztetett hétfőn, még mielőtt a szövetség úgy döntött, hogy megszavazza a negyedik Ponta-kormányt. Akkor Kelemen Hunor úgy nyilatkozott, hogy a kormányfő megígérte, megoldást talál a kovásznai helyzet rendezésére.

Vasile Oprea Maros megyei prefektust a kormányzó szociáldemokraták által támogatott Lucian Goga váltja. Az RMDSZ a héten közölte, hogy feljelentette Opreát az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, amiért a Bánffy-örökösök egyik erdő-visszaszolgáltatási perének áthelyezését kérte egy nem erdélyi bíróságra.

A prefektus arra hivatkozott, hogy a magyarok mint a grófok leszármazottai, veszélyforrást jelentenek az erdélyi és főként a szászrégeni bíróság függetlenségére. Ugyanakkor Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón kijelentette: szerinte Oprea leváltása mögött nem az RMDSZ áll, hanem egy teljesen más ügy, a segesvári polgármester leváltása miatt távolították el.

Hargita megyében az RMDSZ által támogatott Petres Sándor volt prefektus helyére Jean-Adrian Andreit nevezték ki, aki korábban betöltötte már ezt a funkciót. Az RMDSZ szombaton döntött arról, hogy kilép a kormányból, és ellenzékbe vonul.

A leváltott kovásznai prefektus áprilistól volt funkcióban, a Maros megyei augusztus óta. Hivatalosan a prefektusok köztisztviselők, de kinevezésük mindig politikai alkuk tárgyát képezte, így a kormánymegbízotti poszt valójában politikai funkció.

mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2014-12-22 13:57:39
Ezek a cserék csak olyanok, mint az orosz hadseregben a fehérnemű csere. (Iván cserél Szásával, Vaszilij meg Andrejjal....)
A nyomás megmarad.
miként a secu - valakinek az erős nyomására(talán az államvezetés?) hadjáratot indított FEGYVERCSEMPÉSZÉS ürügyén Haáz Sándor, a szentegyházi Gyermekkórus karnagya ellen, mert magyarból valaki egy hozott, svitt ágyumakettal petárdát durrantott, és ez bizonyára a nagyrománia elleni fegyveres támadásnak tekinthető!!!!!!!!!
Ilyen barmok csak az államalkotók lehetnek! Már két hónapja gyártják a kihallgatási és házkutatási jegyzőkönyveket. A Budikban a wc papir rollerokat megnézik, hogy acsőből lőttek -e ki rakétát!!! (bizonyára egyébként jól vannak!)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."