Korlátozzák a forgalmat a havazás miatt

Fennakadásokat okoz a közlekedésben a szélviharral párosuló erős havazás. Székelyudvarhely és Csíkszereda között is korlátozzák a forgalmat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Havas-ut-uh
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 29., 11:26
0 hozzászólás. 

Az Országos Meteorológiai Intézet harmadfokú figyelmeztetést bocsátott ki hétfőn 13 óráig a Kárpát-kanyartól délkeletre fekvő Vrancea, Buzău és Brăila megyékre.

A térségben az erős havazás és a viharos szél járhatatlanná tette az utakat. A meteorológiai előrejelzés szerint a délkelet-romániai térségben a lehulló csapadék helyenként meghaladhatja a 25-30 litert négyzetméterenként, a széllökések pedig a 90-95 kilométeres óránkénti sebességet is elérhetik. A három megye valamennyi országútját és Buzău megye valamennyi megyei útját is lezárták a hófúvások és a rossz látási viszonyok miatt. Szünetel a forgalom a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es autópályán is a főváros és a Duna-híd közötti szakaszon.

A hóvihar által sújtott térségben kilenc vonatjáratot töröltek, három vonat pedig elakadt a nyílt mezőn képződött hótorlaszokban. Az ítéletidő a légi közlekedésben is fennakadásokat okoz. Bukarestből csak többórás késéssel tudnak felszállni a repülők, egyes járatokat pedig töröltek.

Hargita megyében a 7,5 tonnát meghaladó járművek számára vezettek be korlátozást a Székelyudvarhelyt Csíkszeredával összekötő 13A jelzésű és a Csíkszeredából a Gyimesi-szoroson át Moldvába vezető 12A jelzésű országúton.

Erdélyben csak Hargita és Kovászna megyében, Brassó megyében, illetve Maros, Beszterce és Máramaros megye hegyvidékein van érvényben elsőfokú (sárga) figyelmeztetés. A meteorológiai hatóság hótérképe szerint azonban a Magyarországgal határos megyéket és Szilágy megyét leszámítva csaknem mindenütt tíz centimétert megközelítő, a dél-erdélyi megyékben pedig ennél is több friss hóval kell számolni.

A hatóságok arra figyelmeztetik az utazókat, hogy csak akkor induljanak el, ha nagyon szükséges. A havas utakon csak téli gumiabroncsokkal felszerelt járművek közlekedhetnek.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."