Bundagyanús egy 2007-es BL-selejtező

Bundagyanú miatt vizsgálja a DNA a Dinamo Bucuresti-SS Lazio Bajnokok Ligája-selejtezőt, amelynek tétje az volt, melyik csapat kerül a főtáblára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DinamoBukarest
Dinamo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 18., 07:06
0 hozzászólás. 

A Pro Sport napilap tényfeltáró sorozatot indított januárban a hét és fél lejátszott mérkőzés körülményeiről. Kedden pedig hírül adta elektronikus kiadásában, hogy a korrupcióellenes ügyészség közölte: január végén hivatalból eljárást indított az eset kivizsgálására. A bundagyanú miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított.

A 2007. augusztus 28-án Bukarestben lejátszott mérkőzést az olasz csapat nyerte 3-1-re. Az első találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, a bukaresti meccs félidejében pedig még a Dinamo vezetett 1-0-ra.

Vladimir Cohn, a Dinamo egyik akkori részvényese úgy nyilatkozott, a megegyezés lényege az volt, hogy a románok szándékosan elveszítik a meccset, hogy az olasz csapat kerüljön a BL-főtáblára. Cserében a Lazio 2008-ban 4,5 millió euróért megvásárolta Radu Ștefant. Cohn szerint a játékos akkor nem ért ennyit, vagyis az átigazolási összeg nem volt reális. Ștefan azóta is a Lazio védője.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."